Publicitate

Interviu cu un pilot ucrainean pe F-16 cu indicativul de apel Phantom. Un pilot militar al Fortelor Aeriene ale Ucrainei a povestit într-un interviu cu Maria Prus, jurnalist la VOA -Ucraina, despre cum merge antrenamentul si când va intra în lupta acasa.
 Acesta a estimat când vor ajunge pilotii ucraineni sa intre în lupta împotriva ocupantilor rusi. Pilotii ucraineni care urmeaza un antrenament în SUA si UE pe a patra generatie de avioane de lupta F-16 sunt foarte impresionati de aceasta aeronava.

Dar, recalificarea are provocarile sale, deoarece acest avion de vânatoare este foarte diferit de Su-27 si MiG-29 sovietic, pe care le are în prezent Ucraina. 

Un pilot militar al Fortelor Aeriene ale Fortelor Armate Ucrainene a povestit într-un interviu cu Maria Prus, jurnalist la VOA -Ucraina, despre cum merge antrenamentul si când vor intra în lupta. Acesta a declarat ca pregatirile sunt în plina desfasurare asa cum era planificat.

„Nu doar pilotii sunt instruiti, ci, dupa cum stiti, la fel sunt si personalul de la sol, mecanicii nostri care vor întretine acele aeronave, unitatile noastre de sprijin care se vor asigura ca misiunile sunt îndeplinite. Se pregatesc în acelasi mod”, a declarat Phantom.

Conform planificarii, este nevoie de sase luni de pregatire pentru un pilot sau un grup, dar exista „nuante”, nu legate de personalul, ci de munca administrativa a partenerilor, adica exista o birocratie ce afecteaza timpul de pregatire.

„Toata lumea vrea sa ia avioanele cât mai repede posibil, dar de obicei nu se fac lucrurile asa. Aviatia este un sistem foarte complex, nu este un singur tanc sau o singura instalatie de artilerie. Exista mult personal pentru un avion si este un sistem mare. Iar un pilot sau un tehnician reprezinta doar un mic element într-un sistem mare”, a declarat pilotul.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Citește toată știrea

Ce spune un pilot ucrainean despre avioanele F-16 şi momentul în care va intra în luptă
Publicitate