Publicitate

Grecia este destinatia preferata de români în sezonul estival mai ales pentru ca în aceasta tara se ajunge destul de usor si cu masina, în special în insula Thassos.
Pe grupul de Facebook Forum Thassos românii deja întreaba despre traseu si cauta cele mai bune variante.

Potrivit unei aplicatii de trafic, drumul pâna în Thassos dureaza mai putin de 10 ore. Soferii sunt nevoiti sa tranziteze Bulgaria pentru a ajunge la una dintre frontierele cu Grecia.Reprezentantii Forum Thasos recomanda mai multe variante de traseu pentru a ajunge la Vama Makaza.

Reprezentantii Forum Thassos au realizat si o sinteza a drumului Ruse- Makaza- Keramoti, potrivit forumthassos.ro.

Tranzitarea Bulgariei se poate face în aproximativ 5.30 ore, având doar 380 km, pe cea mai scurta varianta posibila, cu drumuri pe care putem circula în conditii bune, au scris acestia.

Varianta 1
E85 (DN5) Ruse – Byala – Veliko Tarnovo – Zona loc. Debelets – (DN55) Kilifarevo – pasul Narepublikata – Gurkovo – (DN6) Zona loc. Maglizh – Tulovo – (DN5) Stara Zagora (prin centru) – Dimitrovgrad – Haskovo (prin centru) – Kardzali – Balabanovo – Makaza (punct frontiera) – Komotini – Egnatia Odos (autostrada) – Chrisoupoli – Keramoti – un total de min. 491 km, iar ca timp aproximativ 7.00 ore.Am ales pasul Narepublikata (DN55) in detrimentul Pasului Shipka din câteva considerente: asfalt bun, drum destul de drept, diferenta mica de nivel, numar mai mic de km. Ca timp, teoretic acesta este mai mic, dar depinde de norocul fiecaruia, pe aici trec camioane/tiruri (nu au voie prin pasul Shipka).

In zona Gurkovo NU intrati pe D5007 (asa cum arata scurtatura Google maps) drumul este foarte prost.

Mai multe variante de traseu, pe ziare.com

Citește toată știrea

Ce traseu spre Grecia evită românii care merg cu mașina. „Drumul are gropi noi din capitolul ocolești una și dai în alta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate