Publicitate

PSD încearca o lovitura electorala între rundele de alegeri de la anul si ofera pensionarilor mirajul unor pensii marite. Adevarul este ca  bugetul tarii nu are banii necesari pentru aceste cresteri!

Nu are bani fiindca guvernarea PSD-PNL a aruncat totii banii pe fereastra, fiindca finanteaza cu zeci si sute de mii de euro anual toate sinecurile politice.
În schimb, PSD are bani pentru pensiile speciale, de care tin cu dintii fiindca oamenii lor sunt primii beneficiari.

Marirea pensiilor sau a salariilor din pix este o strategie folosita dintotdeauna de PSD în prag electoral si astfel românii ramân captivi într-un sistem injust, care rasplateste privilegiatii de partid, nu oamenii care au muncit o viata si primesc pensii jenant de mici.

”Noua lege a pensiilor este o gluma proasta, o minciuna cât luna de pe cer fiindca Guvernul nu precizeaza de unde va lua banii  pentru maririle cu 40-. 
Au facut o marire din pix care sa vina în mijlocul alegerilor de anul viitor, desi toti expertii financiari sustin ca statul nu are bani pentru aceste mariri. 
Guvernarea PSD-PNL a produs o gaura imensa în bugetul României, iar acum o transforma într-o prapastie!

Cine va plati pentru aceasta lege facuta din pix? Evident ca toti românii! Cel mai probabil PSD va suprataxa din nou mediul de afaceri cum au facut si anul acesta, de la o luna la alta si vom avea din nou scumpiri si inflatie ridicata!

Asta este mentalitatea PSD: mareste pensiile cu 40- fara sa aiba niciun leu în buzunarele statului si apoi provoaca scumpiri care pot dubla preturile si astfel anuleaza orice marire. Daca România ar fi avut într-adevar banii pentru mariri de pensii, USR ar fi fost primul partid care ar fi sustinut marirea acestora”, declara Monica Berescu, deputata de Iasi, membra a Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor. 

PSD si PNL îi amagesc pe pensionari cu procente de crestere a pensiilor, însa ceea ce omit sa spuna este ca în bugetul tarii nu exista banii acestia!
Ieri, în dezbaterea de la Comisia de Munca din Camera Deputatilor, ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu a spus clar ca nu este calculat înca impactul financiar al noii legi a pensiilor si ca reprezentantii Bancii Mondiale si Ministerului Finantelor lucreaza înca la cifre. Chiar si în aceste conditii, coalitia PSD – PNL a trecut ieri ca tancul prin Parlament si a adoptat noua lege a pensiilor.

Mai mult de atât, si-au asigurat prin lege mecanismul automat pentru cresterea taxelor pe salarii. Mai exact, art. 84 alin. 11 din noua lege  prevede ca în situatia constatarii depasirii cheltuielilor cu pensiile publice, „autoritatile competente vor lua masurile necesare pentru revenirea la referinta stabilita, exprimata ca procent în PIB, inclusiv de crestere a contributiilor de asigurari sociale de stat”.

”Pensia este un drept, nu o favoare pe care PNL sau PSD le-o da celor care au muncit cinstit o viata. Nu vin nici Ciuca, nici Ciolacu cu bani de acasa pentru cresterea pensiilor. Ei trebuie sa faca ordine în finantele tarii, sa taie cheltuielile aberante de la stat, sinecurile si pensiile speciale. În schimb, Ciolacu si Ciuca ofera pensionarilor o speranta otravita: le da iluzia ca vor avea pensii mai mari, când de fapt vor ajunge sa plateasca mai mult pentru orice, chiar si cu pensiile marite. Fiindca inflatia va creste si preturile vor decola din nou. E clar ca atunci când ai deja o gaura uriasa la bugetul de stat si refuzi sa tai pensiile speciale si risipa cu sinecurile, dar ai nevoie de înca 33 de miliarde de lei ca sa acoperi cheltuieli suplimentare cu pensiile, nu vor urma decât noi cresteri de taxe si impozite”, a adaugat  Monica Berescu.

USR a depus amendamente pentru îmbunatatirea noii Legi a pensiilor, amendamente respinse în bloc de coalitia hotiei, prin urmare USR s-a opus la vot acestei pacaleli. Nu putem sustine spectacolul grotesc pe care PSD-PNL îl orchestreaza împotriva pensionarilor si demersul acestora de a baga, cu buna stiinta, România în faliment.

Citește toată știrea

Cea mai mare gogoașă electorală PSD-PNL: pensii mai mari cu 40% din pix. Banii? Nu sunt. (P)
Publicitate