Publicitate

Ilan Laufer, presedintele partidului Forta Identitatii Nationale (FIN), fost aliat cu partidul extremist AUR, a declarat, vineri seara, la Antena 3, ca fostul deputat Marian Cucsa (presedintele Partidului Republican din România) este ”amanta” lui George Simion, liderul Aliantei pentru Unirea Românilor. Laufer a declarat pentru G4Media ca afirmatia sa referitoare la Cucsa si Simion a fost, de fapt, o figura de stil si ca a facut referire la Cucsa ca fiind ”o amanta politica” a lui Simion, în sensul ca cei doi au o relatie foarte apropiata, fapt care îi nemultumeste pe membrii AUR, din cauza ca Marian Cucsa ar fi favorizat de Simion în mai multe situatii: ”A fost o aluzie la faptul ca exista o relatie extrem de apropiata între ei si l-a pus pe Cucsa, în sensul asta de amanta politica, sa iasa sa ma atace (…) Adica a fost o figura de stil politica, au o relatie, din punctul meu de vedere, mult prea apropiata. În sensul asta, ca si-a pus cel mai bun prieten presedinte la un partid satelit (…) Lumea din AUR este extrem de nemultumita de relatia asta de apropiere (…) El îl favorizeaza foarte mult pe domnul Cucsa în detrimentul altora”, a declarat Ilan Laufer pentru G4Media.
Marian Cucsa a transmis pentru G4Media ca Ilan Laufer este o ”mare dezamagire” pentru el, mai ales pentru ca ”avea cunostinta de planurile mele de casatorie cu prietena mea”, si a declarat ca îl va da în judecata pe fostul aliat politic. Vezi punctul de vedere integral al lui Marian Cucsa, la finalul articolului.

George Simion nu a raspuns solicitarii G4Media de a transmite un punct de vedere cu privire la afirmatia lui Ilan Laufer.

Laufer a facut declaratia referitoare la Cucsa si Simion dupa ce Cucsa l-a numit pe Laufer ”conserva lui Coldea” (fostul sef adjunct al SRI). Anterior, presedintele FIN s-a dezis de AUR si George Simion pe care i-a acuzat de confiscarea miscarii suveraniste si de presiuni. Toate cele trei partide, FIN, AUR si Republican, revendica rolul suveranist si tema patriotismului în România.

Laufer a mai declarat pentru G4Media ca George Simion jigneste membrii partidului si se poarte agresiv si arbitrar cu acestia. Întrebat fiind daca nu stia aceste lucruri înainte sa se alieze cu George Simion, Laufer sustine ca a crezut ca George Simion ”joaca teatru” si ca este doar marketing politic pentru media si ca nu a crezut ca, în realitate, derapajele liderului AUR sunt ”mult mai grave”: ”Eu am crezut ca e de spectacol mediatic, ca joaca teatru, în sensul asta, ca sa îsi atraga publicitate si ca e un mod în care sa faca opozitie, sa atraga atentia asupra lui. Nu am crezut ca acel comportament din exterior este mult mai grav cu membri din interiorul partidului si cu cei mai apropiati colaboratori. A fost absolut uimit sa vad de cum îsi permite acest om sa umileasca si sa trateze cu dispret cei mai apropiati colaboratori ai lui. Deci omul acesta nu are ce sa caute în politica româneasca”, a mai declarat Ilan Laufer.

Laufer, care este si fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat în Guvernul Mihai Tudose, a mai declarat ca despartirea de AUR si iesirea din alianta a avut loc si dupa ce si-a dat seama ca AUR este o ”constructie securistoida” facuta de „aceiasi oameni care au facut si USR si hashtag rezist”:

”Am realizat ca în spatele acestui George Simion, de fapt este acelasi sistem securistoid care a stat în spatele miscarii hashtag si a USR-ului si a tuturor miscarilor care s-au nascut din dorinta românilor pentru o schimbare si au fost confiscate de niste securisti rezervisti (…) Eu cred ca a scapat de sub control în aceasta perioada, nici de sefii lui nu mai asculta si are impresia ca este centrul universului, pentru ca jigneste, umileste public, se comporta în ultimul hal cu oamenii din jurul lui, face public shaming (a face de rusine pe cineva în mod public, n.red.). Eu nu vreau sa dau numele unor oameni foarte importanti din AUR si din alianta care au petrecut multe nopti nedormite din cauza comportamentului lui, al unui om care zice ca vrea sa redea demnitatea românilor si el se comporta în ultimul hal, imposibil de descris în cuvinte, cu propriii lui colaboratori”, a mai declarat Ilan Laufer, presedintele Forta Identitatii Nationale si fost aliat al lui George Simion si AUR, pentru G4Media.

Punctul de vedere integral al lui Marian Cucsa, la solicitarea G4Media

”Declaratiile nefondate si iresponsabile ale domnului Ilan Laufer, fostul nostru coleg din Alianta AUR, demonstreaza faptul ca avem de-a face o persoana incapabila sa se comporte ca un om de echipa si sa ofere solutii. Domnul Laufer stie sa înjure si sa împrastie minciuni. Într-o tara normala nu poate exista replica pentru asemenea abjectii aruncate în direct, la o televiziune de stiri, la ore de maxima audienta. Il voi actiona în judecata pe domnul Ilan Laufer, care va trebui sa raspunda pentru minciunile domniei sale. Constient de gravitatea acuzatiilor si de faptul ca nu le poate proba, fostul nostru coleg a încercat, tot aseara, la o alta televiziune de stiri, sa se scuze si sa retracteze cele spuse. Va avea timp suficient în instanta pentru a retracta si a se scuza. Pentru mine, Ilan Laufer este o mare dezamagire, mai ales ca, la nivel personal, avea cunostinta de planurile mele de casatorie cu prietena mea, de faptul ca sunt un sustinator al relatiei si al casatoriei dintre un barbat si o femeie.
Aceste mizerii aruncate în spatiul public nu ne si nu ma sperie, fiindca vor urma si altele si mai grozave. Ne vor ataca familiile, prietenii si tot ce avem mai scump. Ne vor haitui, ne vor face dosare penale si vor încerca sa ne distruga. Fie direct, fie prin conservele infiltrate cu misiuni precise în interiorul partidelor componente ale Aliantei. Vor face aceasta organizat si gradual. Fiindca le e frica. Fiindca în sondajele comandate de „comasati” suntem la egalitate, iar în sondajele reale suntem, de mult timp, pe primul loc.
În ceea ce priveste relatia mea cu George Simion, va pot spune ca este una sincera, constructiva, bazata pe apartenenta la valori si principii comune: familia traditionala, morala crestina si patriotismul. Alianta AUR este o platforma în care se regasesc majoritatea patriotilor români. Partidele noastre sunt partide vii, deschise. Desi, uneori, facem greseala de a primi, cu naivitate si cu bratele deschise, tot felul de oameni, inclusiv infiltrati!
Desi amenintarile vor continua, desi greul de-abia acum începe, vom continua sa luptam, cinstit si curajos pentru apararea României si pentru români!”

SURSA: G4MEDIA

 

Citește toată știrea

Cearta suveraniştilor: Marian Cucşa ca ”amantă” a lui George Simion. ”A fost o figură de stil’
Publicitate