Publicitate

În judetul Iasi, la Evaluarea Nationala, sunt saisprezece medii de 10, înainte de contestatii. Primele rezultate la Evaluarea Nationala au fost distribuite ieri, saisprezece elevi din judet obtinând media maxima, 10.00, adica 10.00 la ambele probe. Cei mai multi elevi decaristi sunt de la Colegiul National din Iasi. Concret, patru elevi sunt de la Colegiul „Emil Racovita”, sapte elevi de la Colegiul National, doi elevi de la Colegiul „Costache Negruzzi” , alaturi de un elev de la Scoala Gimnaziala „Stefan Bârsanescu” si un elev de la Scoala Gimnaziala „Ioanid Romanescu”, Voinesti. „Ziarul de Iasi” a discutat cu ei ieri, dupa aflarea rezultatelor.

 
NATIONAL – Colegiul National se bucura de sapte elevi cu media 10 la Evaluarea Nationala.

Maria Sfeclis este unul dintre decaristii din acest an. Ea spune ca experienta examenului a fost complet diferita fata de ce a trait pâna acum.

„Credeam ca voi trece cu usurinta peste orice obstacol care urma sa îmi rasara în cale, ca nu voi întâmpina nicio dificultate fireasca si ca voi lua 10 în ambele probe. Desi mi-am îndeplinit obiectivul, nu a fost un proces simplu. Simularile mi-au afectat mult încrederea în cunostintele acumulate si în abilitatile analitice, însa am fost mereu norocoasa sa gasesc sprijin în prietena mea cea mai buna, în parintii care credeau în mine, în profesorii care îmi observau potentialul si în colegii care ma pretuiau. Sunt mândra atât de rezultat, cât si de proces, si nu as schimba nimic daca m-as reîntoarce la începutul anului.”, explica aceasta.

Tudor Bruma este si el elev de nota 10. Anul acesta a reusit sa îmbine pasiunea pentru voluntariat cu performanta unui examen. Desi a fost un an stresant, el se bucura ca a avut parte de sustinere din partea parintilor si cadrelor didactice.

„A fost un an stresant si complicat, dar ma bucur ca am desfasurat cursurile în format fizic si ca am sustinut doua simulari care m-au ajutat foarte mult sa ma obisnuiesc cu rigorile unui examen si sa identific capitolele din materie la care ar trebui sa insist.”, a afirmat Tudor.

Si Tiana Bitta spune ca perfomanta a fost realizata printr-o munca constanta timp de patru ani de zile. „Mi-am demonstrat ca nimic nu este imposibil si ca orice dorinta se poate îndeplini cu ajutorul încrederii, perseverentei si curajului.”, a afirmat Tiana.

Ilinca Ciobanu, Ioana Iasmina Hutupasu si Anastasia Stoica sunt ceilalti elevi de la Colegiul National din Iasi care au reusit perfomanta anul acesta.

“RACOVITA” – La Colegiul “Emil Racovita” din Iasi s-au remarcat astazi patru eleve: Alessia Anton, Ilinca-Maria Banu, Diana-Andreea Iftimie si Lavinia-Alexandra Timofte.

Alessia Anton spune ca evaluarea Nationala a fost pentru ea o experienta noua, speciala, plina de emotii, dar si incitanta în acelasi timp.

“Rezultatul meu ma bucura nespus, deoarece simt ca toate eforturile mele si ale profesorilor au dat roade. Nu pot descrie în cuvinte fericirea deplina ce m-a învaluit atunci când am vazut notele pe care le-am obtinut. Vreau sa le multumesc profesorilor mei si sa le spun ca sunt foarte recunoscatoare pentru tot ajutorul.”, a explicat Alessia.

Ilinca-Maria Banu a fost olimpica care a sustinut si Evaluarea Nationala! Desi nu trebuie sa dea examenul, aceasta a reusit sa obtina nota 10 la ambele examene.

Spune ca e fericita si ca va considera acest rezultat rodul muncii sale din ultimii patru ani. „Nu credeam vreodata ca doua cifre ar putea însemna atât de mult pentru mine, dar aceasta nota de 10 pe care am obtinut-o la Evaluarea Nationala mi-a dovedit contrariul. La acest rezultat as mai putea adauga si premiul I la Olimpiada Nationala de Educatie Tehnologica si Aplicatii Practice. Dar nu as fi ajuns aici, cu aceste premii, singura. Am avut mereu ajutor din partea celor dragi, care m-au motivat, si din partea profesorilor devotati ai liceului, care m-au îndrumat de-a lungul celor patru ani de gimnaziu.”, spune eleva.

Diana-Andreea Iftimie îmbina cu mare pasiune tenisul de câmp, unde este campioana, cu perfomanta în educatie.

„Datorita mentorilor care m-au modelat în toti acesti ani si care mi-au influentat idealurile, am reusit sa iau examenul cu nota maxima. Pot afirma ca experienta acestui obstacol mi-a întarit spiritul competitiv, dorinta de a fi mereu prima si de a face fata oricarei provocari. Consider ca pentru Examenul de Evaluare Nationala trebuie sa te pregatesti intens si constant, dar trebuie sa ai si o puternica stapânire emotionala.”, ne spune Diana.

Lavinia-Alexandra Timofte spune ca a avut si momente în care si-a pierdut încrederea, dar ca au ajutat-o sa munceasca în continuare.

„Pe masura ce zilele treceau, stresul crestea si ziua de 14 iunie m-a luat prin surprindere. Am iesit bucuroasa din sala de examen, dar era o bucurie controlata de gândul la urmatoarea proba, la matematica. Abia pe 16 iunie, la ora 11:00, m-am simtit libera si puteam sa ma bucur de vacanta.”, spune Lavinia.

„NEGRUZZI” – La Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi s-au remarcat anul acesta la Evaluarea Nationala doua eleve.

Teodora-Monalisa Strachina, eleva cu media 10, ne spune ca examenul de Evaluare Nationala a reprezentat o provocare si, în egala masura, un prilej de a-si certifica potentialul.

„Rezultatele au venit ca o confirmare a efortului intens si constant pe care l-am depus în cei 4 ani de gimnaziu. Emotiile au fost inerente, fiind constienta de concurenta colegilor ieseni. Am fost încurajata de corpul profesoral al Colegiului ”Costache Negruzzi” , condus de doamna Prof. dr. Camelia Gavrila”, explica Teodora

Ema-Ioana Lita, eleva tot la”Negruzzi”, spune ca ajutorul emotional oferit de familie si prieteni i-a dat cea mai mare încredere. „Am avut oportunitatea de a lucra cu profesori deosebiti, care m-au calauzit pe drumul cunoasterii. A fost un an greu si stresant, uneori fiind nevoita sa sacrific momente cu cei dragi în scopul studiului, dar am reusit sa împletesc timpul liber cu orele de pregatire pentru examen.”, ne spune Ema.

Cifrele Evaluarii

Rata de participare a fost de 95,10-: 6.562 candidati prezenti la ambele probe, dintr-un total de 6.900 de absolventi înscrisi (prin comparatie, în anul scolar 2020-2021, rata de participare a fost 92,7-, fiind prezenti 5.591 de candidati dintr-un total de 6031 de absolventi înscrisi).

Dintre cei 6.562 de candidati prezenti, 5.544 de candidati au obtinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rata de 84,5-, mai mare decât cea de anul trecut (79,2-) si mai mare decât media nationala care este 82,3-.

Dintre acestia, 16 candidati au încheiat examenul cu media generala 10 (zece). Raportându-ne la numarul notelor de 10, judetul Iasi este pe pozitia a III-a la nivel national.

Citește toată știrea

Cei mai străluciţi elevi. Cine sunt cei 16 „zecişti” ieşeni de la Evaluarea Naţională?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate