Publicitate

● Balul de La Castel, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei a avut loc pe data de 9 iunie 2022, la Hotel Restaurant La Castel, din Iasi, dupa doi ani de asteptare. 

● Evenimentul aflat la cea de a IX-a editie a mobilizat suma de 140.000 de Euro, fonduri ce vor fi directionate catre programele educationale si catre centrele de zi si de recuperare din cadrul Fundatiei Bethany. 

● Amfitrionii evenimentului de anul acesta au fost actrita Olimpia Melinte & actorul Pavel Bartos.
15 iunie 2022 – Cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei si unul dintre cele mai vizibile evenimente de profil din România – Balul de La Castel – s-a desfasurat dupa o pauza de doi ani. Organizat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Balul de La Castel a adunat la un loc aproximativ 400 de oameni generosi, care au pus umarul la strângerea sumei record de 140.000 de Euro, fonduri ce se vor îndrepta catre copiii si tinerii din cadrul programelor organizatiei. 

 

Licitatia caritabila din acest an a reunit o colectie de 24 de obiecte si experiente inedite, respectiv creatii ale unor pictori si sculptori de renume, dar si ale unor artisti la început de drum, bijuterii si ceasuri ce se remarca prin pretiozitate si unicitate. Totodata, licitatia a adus la un loc obiecte vestimentare si articole sportive cu autografe de la nume mari din lumea sportului, precum si experiente si obiecte unice oferite cu generozitate de partenerii evenimentului. 

 

Suma record din licitatie a fost înregistrata pentru sculptura „Going UP” donata de Daniel Radulescu, sculptorul din Brasov cunoscut ca „Omul de otel”, care se mândreste cu lucrari ce au ajuns pe patru continente, dar si cu proiecte pe partea de grafica cu diverse companii. Lucrarea sa a fost adjudecata cu suma de 51.000 de lei, sculptura fiind, de altfel, o noutate în cadrul celei de a IX-a editii a evenimentului. 

 

Un alt record l-a înregistrat „Credit pentru un crin”, tabloul bursierului Mihail Vornicu ce a fost achizitionat cu 45.000 de lei. Parte a programului START – Programul de Burse pentru Educatia Tinerilor din Mediul Rural de sase ani, Mihail s-a alaturat licitatiei din cadrul Balului de La Castel din dorinta de a contribui la continuitatea programului prin intermediul caruia si-a continuat studiile. 

 

Sume importante au fost licitate si pentru ceasurile donate de Augustin Watches. Ceasul vechi din lemn a ajuns la 50.000 de lei, acesta distingându-se prin mecanismul solid, de provenienta germana, fiind restaurat de Adrian Rotariu, unul dintre cei mai buni ceasornicari din România, dar si prin emotia speciala oferita de pictura în ulei realizata de Augustin alaturi de copiii din programele Fundatiei Bethany. Totodata, ceasul de mâna al designerului, ce se distinge prin mecanismul elvetian si cadranul realizat din piatra din ardezie, a fost adjudecat pentru 20.000 de lei. 

 

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany le multumeste tuturor celor care si-au aratat generozitatea si dorinta de a veni în sprijinul  copiilor si tinerilor aflati în dificultate si au donat obiecte si experiente inedite ce au fost scoate la licitatie: pictori si sculptori de renume – Claudiu Ciobanu, Miruna Cojanu, Daniela Grapa, Ovidiu Kloska, Ada Alina Lungu, Ion Nedelcu, Irina Jijian Pascariu, Daniel Radulescu, Virgil Scripcariu si Vladinsky (Vlad Marian), precum si artisti la început de drum – Marcel Puscasu, Raluca Simon si Mihail Vornicu, acesta din urma tânar bursier în programele Fundatiei. Totodata, multumirile se îndreapta catre designerul Tudor Halatiu, numelor mari din lumea sportiva – reprezentantele lotului Handbal Rapid Bucuresti, Campioane nationale în sezonul abia finalizat, Florin Mergea, jucator profesionist de tenis de câmp, Andrei Pavel, jucator si antrenor de tenis de renume, precum si brandurilor ce s-au alaturat cauzelor sustinute, donând pentru licitatia caritabila obiecte si experiente unice – Exquisite Diamonds, Augustin Matei Watches, Domeniile Averesti, Volvo, QEstetic, Stela Giurgiu Design si Lisa&Co. 

 

Suma totala strânsa în beneficiul copiilor si tinerilor pe care îi sprijina Fundatia Bethany este de 140.000 de Euro, reprezentând un nou record înregistrat în cadrul Balului de La Castel, dupa editia din anul 2019, când s-a înregistrat suma de 120.000 de Euro. Pe lânga suma angajata de catre invitatii prezenti în cadrul licitatiei caritabile, se adauga si sponsorizarile oferite de partenerii evenimentului care s-au alaturat acestei cauze nobile. Totodata, Arcadia – Spitale si Centre Medicale s-a alaturat editiei cu numarul IX a Balului de La Castel din postura de Partener strategic pentru comunitate, parteneriat prin intermediul caruia va oferi pe termen lung servicii medicale si de recuperare pentru beneficiarii fundatiei în valoare de 100.000 Euro. 

 

 

Evenimentul din acest an s-a remarcat si prin tematica speciala, REVERDERIA, concept realizat de Agentia de publicitate Încotro si dedicat puterii de a o lua de la capat, indiferent de obstacole si de opriri, evenimentul fiind organizat dupa doi ani de pauza, în contextul pandemiei COVID-19. Atmosfera evenimentului a fost întregita de îndragitul actor Pavel Bartos, gazda deja traditionala a Balului de La Castel, dar si de actrita Olimpia Melinte, care s-a remarcat în cadrul editiei din acest an înca de la început, fiind imaginea Balului prin prisma spotului video dedicat.

 

 

 

Fondurile mobilizate în cadrul evenimentului vor sprijini programele de educatie si programele terapeutice ale Fundatiei

 

Licitatia caritabila din cadrul Balului de La Castel reprezinta, în primul rând, contextul prin care Fundatia Bethany mobilizeaza fonduri pentru a sustine programele derulate pentru copiii si tinerii în dificultate – copii si tineri din mediul rural inclusi în programele de educatie ale organizatiei, precum si copiii cu probleme neuro-motorii din programele terapeutice. 

 

Prin intermediul evenimentului, Fundatia Bethany a urmarit sprijinirea programelor ce vizeaza activitati de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilitati si proiectele de încurajare a educatiei de calitate în mediul rural. Astfel, fondurile strânse se vor îndrepta catre programul de recuperare pentru copiii cu dizabilitati, locul unde acestia beneficiaza de recuperare gratuita, catre programele educationale de tipul „Scoala dupa Scoala”, unde copiii beneficiaza saptamânal de sprijin educational constând în ajutor la teme, masa zilnica si activitati educationale complementare, dar si catre Programul START – Program de Burse pentru Educatia Tinerilor din Mediul Rural, unde elevi cu potential provenind din mediul rural beneficiaza de sprijin financiar si de activitati de dezvoltare profesionala si personala care sa le potenteze viitorul. 

 

„Editia a IX-a a Balului de La Castel a reprezentat pentru noi, la Fundatia Bethany, o dovada a generozitatii si a solidaritatii, venita dupa doi ani foarte dificili pentru toti, atât oameni, cât si companii. Iata ca aceasta pauza a venit însa cu o noua editie speciala, care ne-a surprins într-o maniera aparte si ne-a dat încredere ca alaturi de comunitate putem da aripi unui mâine mai bun, mai blând în vietile copiilor si tinerilor aflati în dificultate. 

Suntem onorati si profund recunoscatori sa avem alaturi un numar atât de mare de oameni generosi, dornici de a scrie povesti de bine. O mare parte dintre acestia sunt prieteni constanti ai Fundatiei Bethany, dar si ai Balului de La Castel, la aceasta editie aducând alaturi de ei si prieteni si colaboratori, încurajându-i, astfel, sa se implice în proiectele si programele noastre. Le suntem recunoscatori tuturor si fiecaruia în parte pentru încrederea pe care ne-o ofera constant”, a declarat Diana PAIUS, Director regional în cadrul Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany. 

 

*** 

 

Despre Balul de La Castel  

 

Balul de La Castel este cel mai important eveniment de filantropie din regiunea Moldovei si are loc anual la Iasi în beneficiul copiilor vulnerabili. Scopul evenimentului din fiecare an este de a mobiliza comunitatea, atât mediul de afaceri, cât si persoane fizice, în vederea sustinerii interventiilor sociale si educationale ale Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany dedicate copiilor si tinerilor în dificultate din Iasi si din regiunea Moldovei. 

 

Balul de La Castel este un eveniment initiat si organizat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, ce a ajuns la cea de a IX-a editie. Evenimentul a fost posibil cu ajutorul co-organizatorilor Hotel Restaurant La Castel din Iasi, Agentia de publicitate Încotro si compania Rodotex. Totodata, Arcadia – Spitale si Centre Medicale s-a alaturat editiei cu numarul IX a Balului de La Castel din postura de Partener strategic pentru comunitate, parteneriat prin intermediul caruia vor oferi pe termen lung servicii medicale si de recuperare pentru beneficiarii fundatiei. 

 

De asemenea, evenimentul nu ar fi avut aceeasi anvergura fara suportul partenerilor si al sponsorilor:

 

Diamond Event Sponsors: Exquisite Diamonds, Gemini CAD Systems – a Lectra company, Kosarom, Quatro Grup Distribution, ZF-TRW Airbag Systems

 

Gold Event Sponsors: QEstetic, Promosfera, Lear Corporation   

 

Silver Event Sponsors: Domeniile Averesti, Fabrica De Ambalaje EXONIA, Fiterman Pharma, Fundatia „Alaturi de Voi” România, Mercury Apartments, Pro Invest Group, Volvo

 

Galerii de arta care au sustinut desfasurarea licitatiei caritabile: Galeria ARTEP, Galeria PAVOT 

 

Sponsori si parteneri: Palas Iasi, Saria Decoratiuni, HD Music Romania, Festivo Band, Cuptorul Moldovencei, Simba Invest, Tymbark, Bucovina, Creative Bar Events, Prajitoria OPYA, Pan Artisan, Cricova, Safir, Coeur de Nuit, Vasea Onel Films, PhotoMagic – photo agency, Andrei Cucu, Alex Iacobescu Photography, Alexandru Saru Photography, Sunshine by Alexandra Feraru, Irina Anti Make-up Artist, Green Spa, Clinica Dr. Emanuel Anti, Limuzine de epoca, Hotel Unirea, Restaurant Panoramic, Avisso

 

Partener media principal: Magic FM   

 

Parteneri media: Caracteristic PR, WINK Public Multimedia, Aleph News, Iasi TV Life, Revista FPM – Fashion Premium Magazine, IQads, SMARK, România Pozitiva, Ziarul de Iasi, Iasul Nostru, Stiri.ONG, Radio Iasi

 

 

 

 

 

*** 

 

Despre Fundatia Serviciilor Sociale Bethany 

 

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany este o organizatie non-guvernamentala care urmareste îmbunatatirea vietii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor, a tinerilor si a familiilor acestora, oferind servicii sociale si promovând practici profesioniste în asistenta sociala. Cu 27 de ani de activitate în România, programele fundatiei vizeaza activitati de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilitati, proiecte de încurajare a educatiei de calitate în mediul rural si, în general, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, familii defavorizate). Nu în ultimul rând, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany promoveaza voluntariatul si filantropia ca modalitati de implicare în viata comunitatii. 

Citește toată știrea

Cel mai important eveniment filantropic din inima Moldovei a adunat 140.000 Euro pentru copii vulnerabili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate