Publicitate

Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” Iasi organizeaza expozitia virtuala de carte „Citeste, cunoaste, calatoreste!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului care a fost stabilita pe 27 septembrie de catre Organizatia Mondiala a Turismului. 
Expozitia este structurata astfel încât sa reprezinte îndemnul la lectura, si nu la orice fel de lectura, ci la cea care încurajeaza cunoasterea locurilor în care calatorim sau dorim sa calatorim, si la întelegerea modului de functionare a sistemului turistic. Aceasta cuprinde trei categorii: Ghiduri de calatorie, Descrieri de calatorie si Literatura de specialitate, fiecare având rolul de a contribui la întelegerea fenomenului turistic dintr-o perspectiva aparte. Expozitia este realizata de Evelina Frunzete, bibliotecar la BCU „Mihai Eminescu” Iasi, în cadrul Departamentului Informatizare si Tehnologii Digitale, în colaborare cu dr. Alexandra Cehan, cadru didactic asociat la Facultatea de Geografie si Geologie de la Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

La fiecare categorie sunt circa 70 de volume care trateaza fie ghiduri turistice, descrieri despre calatorii facute de diferiti autori sau lucrari stiintifice din domeniul turismului, inclusiv expozitii de fotografii. Spre exemplu, la capitolul Ghiduri de calatorie, autorii expozitiei virtuala vorbesc despre importanta informatiilor de istorie si cultura a destinatiilor vizitate.

„Calatoriile pe care le întreprindem sunt cel mai adesea însotite de ghidurile turistice ale destinatiilor pe care le vizitam. Informatiile despre istorie si cultura, despre geografia locului, fotografiile care ilustreaza elementele de unicitate si hartile incluse pentru orientarea în spatiu a turistului alcatuiesc împreuna un instrument esential în bagajul oricarui calator. Colectia de carti  din cadrul acestei categorii a expozitiei prezinta o selectie de 68 de ghiduri de calatorie pentru destinatii din întreaga lume, fiind incluse deopotriva ghiduri pentru importante orase turistice, pentru regiuni extinse si pentru întregi tari în ansamblul lor”, au precizat organizatorii. Expozitia poate fi vizitata la linkul urmator – http://www.bcu-iasi.ro/Citeste-cunoaste-calatoreste-expozitie-virtuala. 

Citește toată știrea

Cele mai importante destinații turistice din lume, într-o expoziție virtuală de carte la BCU Iași
Publicitate