Publicitate

În cadrul emisiunii De Ce Conducem, la DC News, Titi Aur a spus care sunt cele mai mari greseli pe care soferii le fac la volan.
„Daca ar fi o ordine a lucrurilor pe care nu le respectam la volan, din toate punctele de vedere, pe primul loc e viteza, iar pe locul 2 este partea cu distragerile. Toti suntem tentati sa avem senzatia ca viteza legala din zona respectiva e prea mica pentru talentul meu, pentru experienta mea, pentru masina mea, pentru graba mea, pentru problemele mele. Toti zicem: E prea putin sa merg aici cu 50 sau 90 km/h.

Mai mult, cu cât masinile sunt mai moderne, mai silentioase, mai sigure chiar, cu atât acel 50 km/h pare mai de nerespectat. Asta e cea mai mare greseala pe care toti suntem tentati sa o facem la volan.

Noi, cei din lumea motorsportului trebuie ne abtinem si mai mult, fiindca suntem obisnuiti cu viteze mari, suntem obisnuiti ca pe un drum de macadam pe care te duci la pescuit cu 40 de km/h, sa mergem cu 180 km/h cu masina de curse. Este normal ca viteza sa ti se para prea mica.

Viteza are trei componente: respectarea vitezei legale, adaptarea vitezei la conditiile de aderenta / vizibilitate si distanta fata de masina din fata.

Mai mult, pe dcnews

Citește toată știrea

Cele mai mari greșeli la volan. Titi Aur: Toți suntem tentați, chiar și noi
Publicitate