Publicitate

Din curiozitate, am vrut sa testez Inteligenta Artificiala Chat GPT cu o problema de matematica de clasa a II-a, care necesita un pic de creativitate. A esuat lamentabil.
Se spune despre Chat GPT ca stie câte în luna si stele. O fi, dar la matematica de clasa a II-a mai are de lucrat. I-am dat o problema pe care a primit-o ca tema fiul meu. Chat GPT a dat doar ca a dat doar solutii gresite si a gafat la operatiuni matematice de baza. Iata dialogul pe care l-am avut cu Chat GPT:

 

” Buna. Am urmatorul exercitiu de matematica – completeaza zonele … cu operatiuni matematice pentru a obtine egalitatea            8 … 8 … 8 … 8 = 10

 

ChatGPT

Buna! Desigur, putem gasi o solutie pentru ecuatia respectiva folosind diverse operatii matematice. Iata o posibila solutie:

8 − 8/8 + 8 = 10.

În aceasta expresie, am folosit scaderea (8 – 8), împartirea (8/8), si adunarea (rezultatul anterior + 8) pentru a obtine egalitatea dorita. Exista, însa, multiple modalitati de a realiza acest lucru, iar acesta este doar un exemplu.

 

Eu

Pai nu e corect 8 – 8/8 + 8 = 8 – 1 + 8 = 7 + 8 = 15

ChatGPT

Îmi pare rau pentru confuzie. Ai dreptate, expresia pe care am furnizat-o este gresita. Iata o alta încercare:

8 − 8/8  + 8 = 10.

În aceasta expresie, am împartit 8 la 8 si am adaugat rezultatul la 8, obtinând astfel 10. Sper ca aceasta este solutia pe care o cautai.

 

Eu

E acelasi lucru, mie tot 15 îmi iese rezultatul

ChatGPT

Îmi pare rau pentru confuzie. Aveti dreptate, am comis o eroare în interpretarea expresiei. O exprimare corecta ar putea fi:

 (8÷8) + 8 + 8 = 10.

Aceasta implica împartirea 8 la 8 pentru a obtine 1, apoi adaugarea celorlalte doua 8-uri pentru a obtine 10. Sper ca aceasta rezolva problema si va multumesc pentru rabdare.

 

User

1 + 8 + 8 = 17

ChatGPT

Îmi pare sincer rau pentru confuzie si pentru erorile anterioare. Am interpretat gresit cererea ta. O solutie corecta ar putea fi:

 (8÷8)+(8÷8)+8=10.

Împartim de doua ori 8 la 8 pentru a obtine 1, apoi adaugam 1 + 1 + 8 pentru a ajunge la 10. Sper ca aceasta este o solutie corecta pentru exercitiul tau.

 

User

Asa e corect, doar ca problema copilului are doar patru de 8 (tu ai folosit cinci de 8)

ChatGPT

Înteleg acum! Îmi pare rau pentru confuzie. Iata o solutie folosind doar patru de 8:

 (8÷8)+(8÷8)+(8÷8)+8=1+1+1+8=11.

Sper ca aceasta se potriveste cu cererea ta. Va multumesc pentru rabdare si clarificare.”

 

La momentul asta, am renuntat sa-l mai întreb ceva pe Chat GPT

PS – Copilul a rezolvat problema singur… ( rezolvarea este  (8 + 8) ÷ 8 + 8  = 10  )

Citește toată știrea

Chat GPT nu a reușit să rezolve o problemă de clasa a II-a
Publicitate