Publicitate

Într-un interviu pentru ABC News, Sam Altman a spus ca el însusi este “putin speriat” de ChatGPT.

„Trebuie sa fim atenti. Cred ca oamenii ar trebui sa fie fericiti de faptul ne este putin frica de asta”, a spus Sam Altman, CEO al OpenAI.

Altman a subliniat ca OpenAI are nevoie ca atât autoritatile de reglementare, cât si societatea sa fie cât mai implicate posibil în lansarea ChatGPT – precizând ca feedback-ul utilizatorilor ar putea ajuta la reducerea oricaror efecte negative ale inteligentei artificiale. „Sunt foarte îngrijorat ca aceste modele ar putea fi folosite pentru dezinformarea la scara larga. Acum ca devin din ce în ce mai buni la scrierea codului computerului, seit ar putea fi folositi pentru atacuri cibernetice offensive. Acesta este un instrument care se afla foarte mult sub control uman”, a avertizat Altman.

Cu toate acestea, el spune ca se teme ca oamenii vor putea detine controlul. „Cred ca societatea are o perioada limitata de timp pentru a-si da seama cum sa reactioneze la asta, cum sa reglementeze asta, cum sa o gestioneze”, a completat Altman

Antreprenorul a avertizat luna trecuta, printr-o serie de tweet-uri, ca dezvoltarea AI ar trebui reglementata, pentru ca lumea are nevoie de timp pentru a se adapta “la ceva atât de mare”, iar inteligenta artificiala s-ar putea sa nu fie “atât de departe de a deveni potential înfricosatoare”.

Cititi mai multe detalii pe stirileprotv.ro

Citește toată știrea

ChatGPT îl sperie puţin până şi pe creatorul său. Ce spune Sam Altman?
Publicitate