Publicitate

Ministerul chinez de Externe condamna ferm, marti, vizita presedintei Camerei Reprezentantilor americane Nancy Pelosi în Taiwan, relateaza AFP si CGTN.
Presedinta Camerei Reprezentantilor Statelor Unite a sosit pe insula marti seara (ora locala), în pofida unor amenintari cu represalii ale Chinei.

Aceasta vizita transmite ”semnale eronate” fortelor separatiste, care vor sa obtina independenta Taiwanului, careia China i se opune, potrivit postului chinez de televiziune.

Autoritatile chineze au transmis proteste americanilor, potrivit CGTN.

Beijingul denunta în aceste proteste o atitudine ”extrem de periculoasa” a Statelor Unite.

”Statele Unite (…) încearca sa foloseasca Taiwanul pentru a îndigui China”, denunta într-un comunicat Ministerul chinez de Externe.

Washingtonul ”nu înceteaza sa deformeze, sa întunece si sa goleasca de orice sens principiul unei Chine unice, sa-si intensifice schimburile oficiale cu Taiwanul si sa încurajeze activitati separatiste «independentsite» ale Taiwanului. Aceste actiuni, la fel ca joaca cu focul, sunt extrem de periculoase”, acuza Beijingul în acest comunicat.

Înainte de sosirea lui Pelosi, CGTN a anuntat ca ”avioane chineze de vânatoare (de tip) Su-35” ”traversau Srâmtoarea Taiwan”.

Publicatia Global Times anunta ca exercitiimilitare urmeaza sa înceapa joi, în urma vizitei americane în Taiwan.

Citește toată știrea

China denunţă o atitudine ”extrem de periculoasă” a SUA după sosirea lui Nancy Pelosi în Taiwan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate