Publicitate

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat joi, într-o conferinta de presa, despre rezolvarea subiectelor la Evaluarea Nationala, ca doar 6- dintre elevi au putut sa scrie perfect româneste iar 57- dintre elevi au probleme de scriere corecta, de ortografie si de punctuatie.
Sorin Cimpeanu s-a referit la rezolvarea subiectelor de la limba române, aratând ca sunt itemi care au avut un procent mic de rezolvare, el dând exemplul itemului 8 de la subiectul 1, unde doar 6- dintre elevi au rezolvat integral corect exercitiul care vizeaza scrierea corecta.

”Cu alte cuvinte, doar 6- au putut sa scrie perfect româneste. Este o concluzie trista, dar importanta pentru a stii ce avem de facut. Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul strada, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14- nu stiu sa scrie corect niciunul din cuvintele date la forma ceruta” a spus el.

Ministrul a mai spus ca la un alt item, doar 43- dintre elevi stiu sa identifice verbele. ”21- nu au identificat nici macar un verb”, a mai spus el.

Cîmpeanu a precizat ca un alt rezultat arata ca ”doar 37- dintre elevi au stiut sa identifice corect o propozitie principala si una atributiva. Alte observatii, 8- dintre elevi nu pot identifica o informatie prezentata explicit în primul enunt al unui text dat. 57- dintre elevi au probleme de scriere corecta, de ortografie si de punctuatie”, a mai spus ministrul.

Citește toată știrea

Cîmpeanu, despre Evaluarea Naţională: Doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate