Publicitate

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat ca alegerile prezidentiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie.
„Acum se va vorbi de calendarul electoral. Am facut ce e mai bine pentru tara mea, indiferent de costuri. Am hotarât în afara de comasare si o alianta electorala între PSD si PNL pentru lista de parlamentare, în septembrie sa avem alegeri prezidentiale: 1-15, 8-22 sau sfârsitul lunii septembrie va fi aleasa. 8-22 ar fi cea mai potrivita si 8 decembrie pentru alegerile generale. Vor fi întrebari de ce se decaleaza. Nu vad nimic deoseobit ca predarea primerea între fostul presedinte si actualul presedinte sa se desfasoare în normalitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinta de presa sustinuta miercuri la Parlament.

El a vorbit si despre viitoarele obiective ale României si anume intrarea cu drepturi depline în acest an în spatiul Schengen si ca tara noastra sa fie membra a OCDE în anul 2026.

„România a mai luat astfel de decizii în trecut. Asa am intrat în UE si în NATO. Avem doua obiective la fel de importante, de a intra cu drepturi depline în Schengen în acest an si în 2026 sa fim membri OCDE. Nu vad nimic nedemocratic sa îti asumi niste lucruri în primul rând bune pentru români si pentru România. Trebuie sa dezvoltam serviciile publice, sa convingem tinerii sa nu mai plece din România si ca plus valoarea plecata departe de tara lor sa se întoarca în România. Avem un deficit egal cu investitiile. Nu vorbim de cheltuieli pe consum. România este în directia corecta. Pentru a ramâne în aceasta directie trebuie o asumare politica. Toata lumea a vorbit de rotatie mai putin de provocarile pe care le avem”, a mai spus Ciolacu.

Liderii coalitiei, Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, au anuntat, miercuri, ca s-a ajuns la un consens pe tema comasarii alegerilor, iar europarlamentarele si localele vor avea loc în 9 iunie. Presedintele PNL Nicolae Ciuca a mai explicat ca partidul pe care îl conduce si PSD vor merge pe lista comuna la europarlamentare si pe lista proprie la cele locale. Marcel Ciolacu a explicat ca cele doua partide în aceasta varianta pot face fata valului extremist, iar decizia comasarii nu este una împotriva democratiei, ci pentru democratie.

Mandatul presedintelui Klaus iohannis se încheie în 21 decembrie.

 

Citește toată știrea

Ciolacu prezintă posibilul calendar pentru alegeri: prezidenţiale în septembrie, iar parlamentare în decembrie
Publicitate