Publicitate

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca a acceptat demisia ministrului Educatiei, Sorin Cîmpeanu, caruia i-a multumit ”pentru colaborarea de pâna acum”. ”Urmeaza sa ne consultam în Partidul National Liberal si în cadrul coalitiei de guvernare si sa validam, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului presedinte al României, Klaus Iohannis”, a aratat el.
”Am acceptat astazi demisia domnului Sorin Câmpeanu din functia de ministru al educatiei. Îi multumesc pentru colaborarea de pâna acum si pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educatie”, a afirmat Nicolae Ciuca.

Potrivit premierului, în continuare, România are nevoie de stabilitate si coerenta pentru a putea implementa reforma durabila pe care ne-o dorim cu totii pentru învatamânt.

”Urmeaza sa ne consultam în Partidul National Liberal si în cadrul coalitiei de guvernare si sa validam, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului presedinte al României, Klaus Iohannis, pentru functia de ministru”, a adaugat el.

Sorin Cîmpeanu a anuntat ca a decis, ”din proprie initiativa”, sa demisioneze din functia de ministru al Educatiei. ”A fost o sansa si o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învatamânt”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieste” si nu unul ”care darâma”. ”Proiectele legilor România Educata reprezinta cea mai buna sansa pentru o educatie asa cum cred ca ne dorim cu totii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educatie de calitate, vor fi si mai multi oamenii care nu percep continuturi si nu înteleg adevaratul sens al cuvintelor”, a sustinut el. Demisia lui Cîmpeanu vine în contextul acuzatiilor de plagiat la adresa sa.

 

 

 

Citește toată știrea

Ciucă: Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcţia de ministru al educaţiei
Publicitate