Publicitate

Liderii coalitiei, Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, sustin, miercuri, ca nu au discutat despre demiterea liberalului Ionut Lupu de la APIA de catre ministrul social-democrat de la Agricultura. Cei doi au precizat ca este vorba despre un functionar public, nefiind functie politica, atributul fiind al ministrului.
”Nu am discutat cu domnul Lupu, este o chestiune care tine nemijlocit de activitatea interna la Ministerul Agriculturii., Sincer, chiar nu am avut timp sa discutam despre acest aspect si nu vreau sa speculam”, a declarat Nicolae Ciuca, miercuri, întrebat despre demiterea directorului APIA, liberalul Ionut Lupu. Acesta a adaugat ca, înainte de a lua o pozitie în aceasta chestiune ar trebui sa aiba date despre ce s-a întâmplat.

La rândul sau, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat ca este vorba despre un functionar public. ”Nu este functie politica. Nu am auzit ca vreodata eu cu domnul Ciuca sa fi împartit functiile publice. Ar fi trebuit sa fim arestati amândoi. Este atributul ministrului, nici nu trebuie sa ma informeze”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a adugat ca este bine ca se fac verificari de catre anchetatori cu privire la posibile încalcari ale legii.  ”Daca este vreo ilegalitate, ma bucur mult ca este DNA sesizat, Parchetul European”, a adaugat Ciolacu. Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a semnat, marti, ordinul de demitere a seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), liberalul Ionut Lupu.

SURSA FOTO: Octav Ganea/Inquam Photos

Citește toată știrea

Ciucă şi Ciolacu pasează cartoful fierbinte de la APIA în mâinile ministrului Agriculturii
Publicitate