Publicitate

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca Guvernul continua cu adoptarea masurilor din pachetul „Sprijin pentru România”, iar în acest sens va fi aprobat un act normativ care vizeaza „suspendarea platii ratelor bancare pentru o perioada de 9 luni, masura de care vor beneficia atât persoanele fizice, cât si firmele, care întâmpina greutati generate de cresterea preturilor si a tuturor elementelor care tin de inflatia pe care o resimtim cu totii. Va fi prelungit si programul IMM Invest Plus si adoptata o ordonanta de urgenta pentru sprijinirea copiilor institutionalizati, a tinerelor familii si a studentilor. Executivul va mai lua o serie de decizii care tin îndeplinirea jaloanelor si tintelor din PNRR specifice celui de-al doilea trimestru, a adaugat prim-ministrul.
„Începem sedinta de Guvern în care vom continua sa adoptam masurile care sunt cuprinse în planul Sprijin pentru România si în acest sens vom aproba astazi suspendarea platii ratelor bancare pentru o perioada de 9 luni, masura de care vor beneficia atât persoanele fizice, cât si firmele, care întâmpina greutati generate de cresterea preturilor si a tuturor elementelor care tin de inflatia pe care o resimtim cu totii”, a afirmat Nicolae Ciuca, la începutul sedintei de miercuri a Executivului. 

El a mai anuntat ca va fi adoptata o OUG care sa vina în sprijinul copiilor institutionalizati, a tinerelor familii si a studentilor, cât si o prelungire a programului IMM Invest Plus.

„Tot în sedinta de Guvern de astazi aprobam ordonanta de urgenta pentru sprijinirea copiilor institutionalizati, a tinerelor familii si a studentilor. Totodata prelungim programul IMM Invest Plus. Este o masura pe care o luam în vederea continuarii sprijinirii întreprinderilor mici si mijlocii care îsi desfasoara activitate în domeniul digitalizarii, în domeniul cercetarii si inovarii, precum si începerii de start-up-uri”, a completat Ciuca. 

Premierul a mai precizat ca „în cadrul sedintei de astazi avem o serie cuprinzatoare de decizii care vizeaza îndeplinirea jaloanelor si tintelor din PNRR specifice celui de-al doilea trimestru, astfel încât sa putem sa asiguram coerenta implementarii acestui program”.

 

 

Citește toată știrea

Ciucă: Vom aproba astăzi suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni
Publicitate