Publicitate

Lasitate, daruire, nesabuinta, iubire, credinta si disperare, toate se amesteca si se împletesc într-o carte despre om si umanitate.
Sobolanii încep sa moara pe strazile din Oran. E semn de ciuma, confirmata destul de greu de medicii orasului. Fiindca autoritatile se misca încet si declara carantina abia dupa ce epidemia nu mai poate fi stapînita, doctorul Rieux, unul dintre primii care au stiut cu ce se confrunta, organizeaza el însusi echipe de interventie. Orasul abia respira sub amenintarea mortii; oamenii sînt închisi între zidurile lui si privesc neputinciosi cum flagelul loveste din ce în ce mai aproape. Aparut în 1947, Ciuma este considerat unul dintre cele mai profunde si mai influente romane ale secolului trecut. Departe de a fi doar o poveste despre ciuma, el vorbeste în egala masura despre marile catastrofe ale epocii, despre „ciuma bruna” ce a devastat Europa în secolul XX. Lasitate, daruire, nesabuinta, iubire, credinta si disperare, toate se amesteca si se împletesc într-o carte despre om si umanitate.

DESPRE AUTOR

Albert Camus (1913-1960), romancier, dramaturg si filozof francez nascut în Algeria, a absolvit Universitatea din Alger si a fost câtiva ani jurnalist la Alger républicain. În timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost membru al Rezistentei Franceze si editor al publicatiei clandestine Combat. Dupa razboi a colaborat la publicatii prestigioase din Franta, fiind una dintre vocile influente ale stângii democrate. Tot în aceasta perioada a publicat o serie de romane si eseuri filozofice care au înca un mare impact, printre care Strainul (1942), Mitul lui Sisif (1942), Ciuma (1947), Caderea (1956), Exilul si împaratia (1957). Ca o recunoastere a valorii si viziunii sale inovatoare, Camus a primit în 1957, la doar 44 de ani, Premiul Nobel pentru Literatura.

De marti, 9 august, la chioscurile de presa, numai cu Ziarul de Iasi: “Ciuma” de Albert Camus
Pret: 15 lei

Partener: Fundatia Antibiotice Stiinta si Suflet

Citește toată știrea

“Ciuma” de Albert Camus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate