Publicitate

Fostul ministru al Economiei Claudiu Nasui (USR) a explicat ca pensiile speciale pot fi taiate si a precizat ca Emil Boc, pe vremea când a ocupat functia de prim-ministru, a facut o lege care a trecut de Curtea Constitutionala si prin care au fost taiate pensiile speciale.
”Pensiile speciale pot fi taiate. Noi nu le-am taiat pentru ca nu am putut. Noi am fost la guvernare, dar nu am fost la putere, îmi place mie sa spun. Reformele mari pe care ni le-am dorit, niciuna nu a fost acceptata de PNL. Nici reducerea impozitarii muncii, nici dreptul de a alege în sanatate sau educatie, nimic. Dorinta lor în ziua când se faceau negocierile era mai mult ca… hai mai facem un PNDL. Ei s-au comportat cu noi ca înca un pion cu care mai facem o împartire pe cascaval. Ori pentru noi era important sa facem niste reforme”, a declarat Claudiu Nasui, sâmbata, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Nasui a dat drept exemplu o lege emisa în timpul guvernarii lui Emil Boc prin care au fost taiate pensiile speciale.

”O sa zic un lucru, sa nu spuneti ca dau în PNL. Emil Boc care e din PNL, a facut o lege de 3 pagini, a fost publicata, care a trecut si de Curtea Constitutionala si care a eliminat 93 la suta din pensiile speciale, adica totul, mai putin magistrati”, a afirmat Nasui.

Fostul ministru al Economiei a adaugat ca actuala lege a pensiilor nu taie pensiile speciale.

”Atentie, proiectul acesta care l-au facut ei si de care spun ca taie pensiile speciale, nu taie pensiile speciale. Pun un plan de reducere graduala a lor, pâna în 2062. E aberant de mult. Aici e si dificultatea celor din PNL, mai ales, ca ei îl au pe Emil Boc, ei nu au niciun argument sa spuna <de ce nu ati dat exact legea pe care a dat-o Emil Boc si care a trecut prin Curtea Constitutionala cu exact aceeasi Constitutie pe care o avem acum?>. Nu exista argument decât acela ca nu au vrut sa taie pensiile speciale si asta e toata problema, inclusiv cu deficitul. Cei care au privilegii, cei care s-au înfruptat din statul român, nu vor de fapt sa îsi strânga cureaua absolut deloc si atunci reducerile se fac pe seama bugetului privatilor: cresterile de taxe. Când domnul Ciolacu spune ca el nu vrea sa taie la nimeni salariul, pai daca cresc taxele, scade salariul. Este o identitate contabila, nu e chestiune de liberalism- socialist, e pur si simplu ce se întâmpla automat. Toate lucrurile acestea, care s-au întâmplat zilele astea, arata exact ca ei nu vor, de fapt, sa reduca cheltuielile”, a precizat Nasui.

 

 

 

 

 

Citește toată știrea

Claudiu Năsui (USR): Pensiile speciale pot fi tăiate. Noi nu le-am tăiat pentru că nu am putut
Publicitate