Publicitate

Rusia a rezolvat problema retragerii Coca-Cola: în republica Komi se produce, logic, Komi-Cola. Guvernul regional sustine ca bautura este tot mai solicitata. Coca-Cola a anuntat, la 7 martie, ca îsi suspenda activitatea din Rusia.
Noul produs rusesc a generat numeroase ironii, pe retelele sociale. „Poate fi recunoscuta dupa un usor gust de poloniu”, a scris un comentator, pe Twitter. Eticheta noului produs o copiaza fara jena pe cea a companiei americane.

Fabrica Komi-Cola se afla în localitatea Syktyvkardin, capitala regiunii. În Komi s-au aflat câtyeva din cele mai infame Gulag-uri, lagare de munca din regimul sovietic, inclusiv Vorkuta.

Pâna la 14 mai, circa 1.000 de mari companii parasisera Rusia sau îsi redusesera semnificativ activitatea, arata o monitorizare a Universitatii Yale. Peste 200 au ramas, dar multe din acestea sunt din China sau Serbia.

Partidul de guvernamânt al presedintelui Vladimir Putin si-a propus propune nationalizarea companiilor occidentale care si-au sistat activitatea în Rusia, dar, deocamdata, nu s-a luat o astfel de masura.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

Citește toată știrea

Coca-Cola devine în în Rusia Komi-Cola. “Un uşor gust de poloniu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate