Publicitate

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Adela Cojan, a declarat joi ca, începând cu noul contract-cadru din 2023, cei care nu se prezinta la medicul de familie pentru serviciile medicale de preventie ar putea fi sanctionati.
“De la 1 aprilie, programul-cadru si normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistentei medicale primare a cunoscut o suplimentare consistenta, aproape fara precedent, cu 22-. Interesul CNAS este de a largi pachetul de servicii de baza si de a mai diminua din ceea ce înseamna ‘plata per capita’. Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem sa implementam, în special, pachetele de preventie, care vor deveni obligatorii si ne gândim inclusiv la elemente sanctionatorii (…) pentru cei care nu vin sa îsi efectueze serviciile de preventie. Încercam sa responsabilizam populatia în legatura cu propria sanatate. Se practica în multe tari, asociatiile de pacienti ne cer acest lucru, sa începem sa-i sanctionam pe cei care nu se prezinta la serviciile de preventie. Va intra în atentia noastra odata cu noul contract-cadru din 2023”, a spus Cojan la Senat, la dezbaterea “Hepatitele virale post-pandemie – drumul spre eliminare, o provocare”.

La masa rotunda organizata de Comisia de sanatate din Senat în parteneriat cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice, medici, pacienti si reprezentanti ai institutiilor statului au explicat, joi, pasii care trebuie urmati pentru eradicarea hepatitelor virale. AGERPRES

Citește toată știrea

Cojan (CNAS): Din 2023, cei care nu se prezintă la serviciile medicale de prevenţie vor fi sancţionaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate