Publicitate

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) îsi înceteaza activitatea, la un an si jumatate de la înfiintare, activitatile acestuia fiind preluate de catre Ministerul Sanatatii (MS), anunta secretarul de stat din MS Andrei Baciu, miercuri.
Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), înfiintat ca structura care a organizat, coordonat si comunicat date privind vaccinarea împotriva bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2, se închide, dupa 18 luni de functionare. 

Anuntul a fost facut miercuri pe retelele sociale, de catre secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Andrei Baciu. Acesta a precizat ca atributiile CNCAV vor fi preluate de catre ministerul de resort. 

Baciu a multumit celor implicati în functionarea Comitetului. „O echipa compusa din 67 de oameni, exceptionali din punct de vedere profesional si uman, responsabili si motivati, a lucrat continuu într-o perioada delicata, plina de provocari, pentru ca fiecare român sa se poata vaccina în siguranta, simplu si rapid. Le multumesc si le sunt profund recunoscator, atât colegilor mei din CNCAV, dar si celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care medici si cadre medicale, angajati ai Ministerul Afacerilor Interne, Romania si Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro), mii de voluntari. Efortul si dedicarea acestor oameni minunati au fost remarcabile si pot fi masurate în multe feluri. Dar cu adevarat valoroasa a fost dorinta fiecaruia de a-si face treaba cât mai bine. Multumita colegilor nostri, de la receptie si pâna la actul medical, activitatea de vaccinare din România s-a desfasurat într-un mediu primitor, eficient si sigur”, a transmis Andrei Baciu.

Acesta a multumit „si celor care au avut întelegere atunci când lucrurile nu au functionat cum trebuie”, apreciind criticile constructive care i-au ajutat pe cei din CNCAV sa îsi îmbunatateasca activitatea.

Baciu a transmis, de asemenea, multumiri reprezentantilor unor institutii ale statului, organizatii non-guvernamentale, mediului privat, cultelor religioase, societatii civile, influencerilor, presei sau „simplilor cetateni”, precizând ca „România a demonstrat ca e capabila sa creeze sisteme publice functionale, online si offline” atunci când se lucreaza în echipa.

„Am redus barierele birocratice si am îmbunatatit experienta cetateanului în interactiunea cu reprezentatul statului. De la activitatea de programare online si offline si pâna la actul medical, procesul de vaccinare s-a desfasurat eficient, sigur si modern. (…) Acum, ma uit cu mare încredere si determinare la ce putem construi în continuare aici, în România”, adauga oficialul din Ministerul Sanatatii în postarea de pe retelele de socializare.

 

 

Citește toată știrea

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 îşi întrerupe funcţionarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate