Publicitate

Suzuki a dat publicitatii, miercuri, un comunicat, în care precizeaza ca doreste sa se retraga din Campionatul Mondial de MotoGP, informeaza marca.com.
Compania japoneza spune ca este în discutii cu Dorna, organizatorul Campionatului Mondial, pentru a parasi întrecerea dupa încheierea acestui sezon. În cazul în care aceasta decizie brusca se va materializa, producatorul din Hamamatsu îi va lasa pe pilotii spanioli Alex Rins si Joan Mir fara echipa.

„Suzuki Motor Corporation discuta cu Dorna despre posibilitatea de a-si încheia participarea în MotoGP la sfârsitul anului 2022. Din nefericire, situatia economica actuala si necesitatea de a-si concentra eforturile asupra schimbarilor majore din lumea auto cu care se confrunta în ultimii ani obliga Suzuki sa transfere costurile si resursele umane catre dezvoltarea de noi tehnologii. Dorim sa ne exprimam cele mai profunde multumiri echipei noastre Suzuki Ecstar, tuturor celor care au sustinut activitatile de curse ale Suzuki de-a lungul anilor si tuturor fanilor Suzuki care ne-au oferit sprijinul lor entuziast”, a aratat producatorul japonez, în comunicat.

În timp ce Suzuki ia aceasta decizie drastica, perechea de piloti se descurca destul de bine la începutul sezonului 2022. În acest moment, dupa sase etape, Rins se afla pe locul patru în clasamentul pilotilor, cu 69 de puncte, iar Mir, care a fost campion mondial în 2020, este al saselea, cu 56 de puncte. 

 

Citește toată știrea

Compania Suzuki se retrage din Campionatul Mondial de MotoGP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate