Publicitate

Gest impresionant: o femeie de 34 de ani a donat un rinichi sotului sau in varsta de 43 de ani. Transplantul a fost realizat marti, 21 iunie, la Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon din Iasi. 
Barbatul sufera de o afectiune renala genetica si incepuse sa faca dializa de doua luni. Sansa acestui barbat a fost ca este compatibil din punct de vedere imunologic cu sotia sa, astfel de cazuri fiind o raritate. In 22 de ani de când se face transplant de rinichi la Iasi au mai fost aproximativ 6 cazuri de transplant între soti.

„Sansa acestui barbat a fost ca sotia sa a fost acord sa doneze, iar analizele au aratat ca exista o compatibilitate buna. Pe lânga compatibilitatea imunologica a fost si una emotionala. Data fiind afectiunea genetica, nu erau multe alte sanse pentru a se realiza un transplant de la o ruda apropiata, astfel ca acesta trebuia sa astepte sa fie compatibil pentru a primi un organ de la un donator aflat în moarte cerebrala”, a declarat conf.dr. Ionut Nistor, purtator de cuvânt al unitatii medicale.

 

Citește toată știrea

Compatibilitate rară la Iaşi: O tânără i-a donat un rinichi soţului ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate