Publicitate

Guvernul a prelungit, în sedinta de joi, compensarea preturilor la carburanti cu 50 de ani pe litru pâna la data de 31 decembrie 2022, a anuntat secretarul de stat în cadrul Ministerului Energiei Dan Dragos Dragan. ”Pentru primele luni estimam impactul bugetar la aproximativ 600 de milioane de lei (…) pentru urmatoarele trei luni, octombrie, noiembrie si decembrie, estimam acelasi impact, la acelasi nivel, respectiv 600 de milioane de lei”, a afirmat el.
Secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Dragos Dragan, a declarat, joi seara, la finalul sedintei de Guvern, ca operatorii economici care comercializeaza benzina si motorina vor beneficia în continuare de compensarea de 0,25 pe litru. 

“Astazi a fost aprobata OUG pentru modificarea ordonantei de urgenta a Guvernului numarul 106/2022, prin care Guvernul a prelungit masura acordarii de reducere ale preturilor la benzina si motorina pâna la data de 31 decembrie 2022. Prin aceasta ordonanta de urgenta operatorii economici care comercializeaza benzina si motorina catre clientii finali, persoane fizice sau juridice, precum si catre operatorii economici autorizati care achizitioneaza carburanti din depozite sau si din statii de distributie pentru consumul propriu sau pentru revânzare si care acorda o reducere de 0.5 lei pe litru, inclusiv TVA, la pretul de vânzare, beneficiaza de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 de lei per litru, inclusiv TVA aferenta reducerii acordate”, a afirmat secretarul de stat.

El a precizat ca agentii economici vor afisa aceasta reducere de pret.  “Pentru fractiuni dintr-un litru reducerea de pret si, respectiv, compensarea se vor acorda proportional. Perioada de aplicare a acestei masuri, agentii economici care comercializeaza motorina si benzina prin intermediul statiilor de distributie vor afisa pe totemul statiilor pretul care include aceasta reducere de pret, iar în sistemul de gestiune si de pompa va fi înscris pretul de vânzare fara aceasta reducere comerciala”, a explicat Dan Dragos Dragan. 

Întrebat care este impactul bugetar pâna la 31 decembrie 2022, secretarul de stat a raspuns: “Pentru primele luni estimam impactul bugetar la aproximativ 600 de milioane de lei. Deci, coroborând datele pentru primele trei luni, pentru urmatoarele trei luni, octombrie, noiembrie si decembrie, estimam acelasi impact, la acelasi nivel, respectiv 600 de milioane de lei”.

 

 

Citește toată știrea

Compensarea preţurilor la carburanţi a fost prelungită până la sfârşitul anului
Publicitate