Publicitate

Picturi religioase, portrete si icoane pot fi vizionate în cadrul expozitiei „Conotatiile Iubirii”, semnata de Madalina Fortu, profesoara de arte în Bârlad. Expozitia de arte vizuale este organizata la Galeria de Arta „Victoria” din Iasi, în perioada 10-18 februarie. Vernisajul are loc sâmbata, 10 februarie, de la ora 17, si va fi prezentat de prof. dr. Ofelia Hutul, prof. dr. Ana Irina Iorga si prof. dr. Mihai Dorin.
„Întreaga expozitie este o manifestare artistica ce militeaza pentru întelegerea conotatiilor diverse ale iubirii ideale, prin ilustratii ale unor ipostaze care deriva din cel mai frumos sentiment din lume, ce poate viza deopotriva: dragostea filiala, pe cea materna sau paterna, dragostea pentru natura, poezie/literatura, pentru frumos sau fata de Dumnezeu”, transmit organizatorii.

În cadrul expozitiei, vizitatorii vor putea descoperi o gama variata de registre culturale, atât laice, cât si sacre, care transmit mesaje profunde despre iubire si spiritualitate. Lucrarile expuse, înfatisând compozitii religioase, portrete legendare si icoane neconventionale, încurajeaza contemplarea si introspectia asupra celor mai subtile aspecte ale existentei umane. 

Citește toată știrea

„Conotaţiile Iubirii” – Expoziţie de picturi religioase şi icoane la Galeria de Artă „Victoria”
Publicitate