Publicitate

Doua firme participa la o licitatie pentru reamenajarea parcarii publice din fata Casei de Pensii, conform unui proiect-pilot al Primariei Iasi. Niciunul dintre ofertanti nu este din Iasi: Fast Park Co SRL este Voluntari (jud. Ilfov), iar Kadra Tech SRL este din Cluj. Prima societate este înfiintata relativ recent (acum trei ani), dar asociatul majoritar este Avitech SRL, o companie din Capitala cunoscuta la nivel national pentru numeroase contracte cu institutii ale statului.
În ceea ce priveste firma clujeana, indicatorii financiari pe anul trecut arata o stare buna a companiei: cifra de afaceri de peste 30 milioane lei, un profit de aproape 3,5 milioane lei si un numar de aproape 80 de angajati. Cele doua firme „lupta” la Iasi pentru un contract cu o valoare de peste 400.000 lei, respectiv implementarea unui proiect-pilot în parcarea de pe str. Anastasie Panu, din fata Casei de Pensii.

Potrivit documentatiei de atribiure, în aceasta parcare, care are circa 100 de locuri, vor fi montate bariere, iar accesul se va face prin strada A. Panu (doua puncte de acces), în timp ce iesirea va fi permisa doar pe strada Sf. Lazar. Una dintre noutati vizeaza faptul ca soferii care vor avea abonamente vor putea intra în parcare fara a mai face vreun efort: bariera se va ridica dupa ce o camera „inteligenta” va scana numarul de înmatriculare. În continuare va fi permis accesul si pe baza tichetului cu cod QR eliberat fizic la terminal, prin apasarea butonului de emitere.

De asemenea, va fi permisa si plata în numerar, dar intentia municipalitatii este sa-i determine pe ieseni sa foloseasca în special metode electronice pentru a achita tariful de parcare. „Întreg sistemul de control acces si plata va avea rolul de a gestiona într-un mod automat fara operatori umani accesul la intrarea în pacarea, traficul din incinta parcarii, taxarea contravalorii timpului de stationare conform tarifelor stabilite, cât si accesul la iesirea din parcare prin intermediul echipamentelor si a sistemului de administrare”, se arata în caietul de sarcini aferent licitatiei. Municipalitatea va anunta un câstigator al procedurii de achizitie cel târziu pâna la sfârsitul acestui an.

 

 

Citește toată știrea

Construcţia parcării în care vor fi citite numerele de înmatriculare, disputată de două firme din afara Iașului
Publicitate