Publicitate

Copilul în vârsta de 10 ani care a fost lovit de o masina în Hârlau la începutul acestei saptamâni se afla în continuare în stare grava la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iasi, la Anestezie si Terapie Intensiva. Medicii spun ca zilele trecute s-a intervenit chirurgical în regim de urgenta, acum fiind sedat si protezat respirator.
 „Marti a fost în blocul operator, s-a intervenit din cauza edemului cerebral important, a fost corectat si dezechilibrul hemodinamic, avea hipotensiune având în vedere ca a suferit o trauma importanta, cu impact la diferite niveluri. În prezent este supravegheat si primeste terapie în ATI, prognosticul este rezervat în acest moment, vom avea o alta imagine dupa ce va iesi din starea aceasta de coma indusa în care este”, a precizat dr. Tamara Rosu, medic-sef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

Medicii spun ca este un caz foarte grav, având în vedere cca a suferit mai multe traume care au un nivel mare de risc, de la trauma cranio-cerabrala majora, la traumele de la nivel abdominal si pulmonar. În aceasta perioada în unitatea medicala ieseana ajung foarte multi copii care au suferit traume sau care au fost victime ale accidentelor rutiere, perioada verii fiind cea mai periculoasa din acest punct de vedere. „Este o perioada a traumelor, a victimelor accidentelor rutiere, însa nu neaparat ca pasageri, ci ca pietoni. Este perioada în care copiii petrec mai mult timp afara, cu bicicleta, participa la diverse jocuri, dar nu mereu au parte de supravegherea de care ar avea nevoie”, a completat medicul iesean. Accidentul a avut loc în cursul zilei de luni în orasul Hârlau. Martorii sustin ca atunci când soferul a plecat la culoarea verde a semaforului, minorul a alunecat de pe acostament si a fost accidentat cu roata din spate.

Citește toată știrea

Copilul accidentat la Hârlău este în continuare în stare foarte gravă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate