Publicitate

Coreea de Sud intentioneaza sa interzica consumul de carne de câine si sa puna capat acestei traditii controversate, pe fondul criticilor venite din partea organizatiilor pentru protectia drepturilor animalelor, a anuntat vineri principalul responsabil politic al partidului la putere, transmite Reuters, preluata de Agerpres.
„A venit timpul sa punem capat conflictelor sociale si controverselor din jurul consumului de carne de câine prin adoptarea unei legi speciale”, a declarat Yu Eui-dong, responsabil de politici în cadrul Partidul Poporului, la o reuniune la care au participat oficiali guvernamentali si activisti pentru protectia drepturilor animalelor.

Guvernul si partidul la putere vor introduce un proiect de lege în acest an vizând punerea în aplicare a interdictiei consumului de carne de câine, a precizat Yu, adaugând ca având în vedere sprijinul asteptat din partea tuturor partidelor, actul normativ ar urma sa fie adoptat fara probleme de catre Parlament.

Ministrul sud-coreean al Agriculturii, Chung Hwang-keun, a spus la aceasi reuniune ca Guvernul va implementa rapid interdictia si va oferi sprijinul maxim posibil pentru cei din industria carnii de câine care vor trebui sa îsi închida afacerile.

Prima doamna din Coreea de Sud, Kim Keon Hee, este un critic acerb al consumului de carne de câine si împreuna cu sotul, presedintele Yoon Suk Yeol, au adoptat mai multi câini vagabonzi.

În trecut, initiativele legislative care au vizat interzicerea consumului de carne de câine au esuat din cauza opozitiei celor care sunt implicati în aceasta industrie, precum si a îngrijorarilor cu privire la efectele negative asupra fermierilor si proprietarilor de restaurante.

De data aceasta, interdictia ar urma sa includa o perioada de gratie de trei ani si sprijin financiar pentru ca firmele din sector sa faca tranzitia la alt gen de activitate.

Consumul de carne de câine este o practica ancestrala în peninsula coreeana, unde este considerat o modalitate de contracarare a caniculei. Însa acum practica este mai putin raspândita decât în trecut chiar daca exista în continuare unele restaurante care servesc carne de câine.

Organizatiile pentru protectia drepturilor animalelor au salutat perspectiva unei interdictii. „Un vis a devenit realitate pentru noi care am facut campanie pentru a pune capat acestei cruzimi”, a informat Humane Society International, într-un comunicat de presa.

Potrivit cifrelor oficiale, în Coreea de Sud sunt aproximativ 1.150 de crescatorii de câini, 34 de abatoare specializate, 219 companii de distributie si aproximativ 1.600 de restaurante care servesc carne de câine.

Un sondaj efectuat de Gallup anul trecut arata ca 64- din sud-coreeni se opun consumului de carne de câine. De asemenea, sondajul a descoperit ca doar 8- dintre respondenti au consumat carne de câine în ultimul an, în scadere fata de 27- în 2015.

 

Citește toată știrea

Coreea de Sud va interzice consumul de carne de câine
Publicitate