Publicitate

Corul „Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv” al Facultatii de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” din Iasi a efectuat la finalul lunii octombrie un schimb de experienta în Grecia, prin vizite la scoli de muzica si concerte împreuna cu diverse grupuri psaltice.

 
Grupul din Iasi a concertat în seara de 23 octombrie în Catedrala Mitropolitana „Sf. Grigorie Palama” din Salonic, alaturi de alte coruri precum: Corul feminin al Uniunii Elene pentru Educatie Muzicala „Sfânta Anisia”, Corul psaltic „Thessalonikis Imnodoi”, dirijat de Ioannis Liakos, profesor asistent la Universitatea „Aristotel” si protopsalt al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Grigorie Palama” din Tesalonic.

 

Activitatile grupului psaltic în Grecia

 

Membrii grupului au vizitat biserici si manastiri din Salonic. De asemenea, au sustinut la Casa de cultura din Siatista, în prezenta Mitropolitului Atanasios, dar si a oficialitatilor orasului, un Concert de muzica psaltica.

„În final, îi felicitam pe membrii corului Psaltic Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv al Facultatii de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae din Iasi, condus de Matei Teodor Dorosinca si pe membrii celorlalte coruri psaltice din Grecia, alaturi de care au concertat studentii români si le dorim multe succese, puteri sporite si har bogat în interpretarea acestor cântari dumnezeiesti”, a mentionat pr. Liviu Petcu, Asistent Cercetator stiintific al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, pe pagina de Facebook. Ulterior, a fost vizitata Facultatea de Teologie si Academia de Muzica din cadrul Universitatii Aristotel din Salonic.

În ultima zi din schimbul de experienta, Corul Facultatii de Teologie Ortodoxa a participat la slujba de Liturghie din Catedrala Mitropolitana din Siatista. Dupa aceasta, tinerii au vizitat Liceul de Muzica din Siatista, precum si biserici si manastiri vechi din zona.

Evenimentul s-a aflat sub egida Anului comemorativ al imnografilor si cântaretilor bisericesti (psalti), în Patriarhia Româna.

Citește toată știrea

Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, în schimb de experienţă în Grecia
Publicitate