Publicitate

Imaginile din satelit de duminica oferite de Maxar Technologies arata cozi nesfârsite de masini pe partea rusa a granitei cu Georgia, relateaza CNN.
Maxar Technologies sustine ca imaginile care prezinta partea cea mai nordica a tarii arata masini care se întind pe o coada de aproximativ 16 kilometri în nordul punctului de trecere a frontierei si adauga ca ”aglomeratia în trafic a continuat probabil mai la nord de zona fotografiata”.

Potrivit CNN, imaginile si videoclipurile de pe retelele sociale care înfatiseaza punctul de trecere a frontierei dintre Rusia si Georgia au aratat, luni, cozii lungi de masini stationate printr-o trecatoare de munte. Videoclipul surprins de drona luni din zona sugereaza ca sute de vehicule s-au îngramadit pe partea rusa, martorii spunând ca oamenii asteapta pâna la 48 de ore pentru a trece în Georgia.

Mai multe videoclipuri arata forte de securitate ruse suplimentare care sosesc la granita în vehicule blindate.

Cozile s-au format la punctul de trecere Verkhnii Lars din Osetia de Nord în Georgia si alte puncte de trecere a frontierei dupa anuntul facut saptamâna trecuta de catre presedintele rus Vladimir Putin cu privire la o mobilizare partiala.

Videoclipurile arata câteva familii si multi barbati singuri printre cei care asteapta sa traverseze la Verknii Lars. Sute de oameni se îndreapta spre punctul de trecere pe jos, tragând dupa ei valize.

Pe fondul afluxului brusc, ”am presat guvernul sa introduca vize si/sau sa închida granitele”, a declarat pentru CNN un politician de opozitie din Georgia, Nona Mamulashvili. La ora actuala, granita pare sa fie înca deschisa.

Citește toată știrea

Cozi nesfârşite de maşini aşteaptă să treacă din Rusia în Georgia
Publicitate