Publicitate

O coada imensa de masini s-a format din nou marti dimineata pe soseaua Bucium.
La primele ore, soferii si-au aratat nemultumirea de faptul ca în intersectia de la bd. Poitiers înca se efectuau lucrari, desi programul stabilit de municipalitate era ca se va lucra doar noaptea. Pe de alta parte, firma constructoare a anuntat închiderea accesului din Bucium spre strada Trei Fântâni timp de o luna.

Pe soseaua Bucium, coada se întindea la primele ore ale diminetii pâna dupa zona Scolii „Veronica Micle” si a podului peste Vamasoaia, conform participantilor la trafic.

„Am plecat acum o ora si 15 minute din zona motelului Bucium si am prins coada la podul Vamasoaia. Acum, abia am ajuns la Mol (ora 7.45, n.r.). De regula, la momentul în care am prins coada la podul Vamasoaia trebuia sa fi ajuns deja în zona Lidl”, ne-a declarat un sofer prins în traficul de pe sos. Bucium. Acesta a adaugat ca circulatia rutiera din aceasta dimineata va provoca cel putin o ora întârziere fata de zilele obisnuite.

„Zona Bucium-Visan blocata! Se lucreaza în timpul zilei contrar celor convenite si comunicate publicului larg. Lipsa comunicarii din partea autoritatilor naste monstri, adica congestie, nervi si afecteaza pe termen scurt activitatile economice. «Traficul suntem noi» însa deciziile de politica publica sunt ale autoritatilor locale la pachet cu lipsa de transparenta si comunicare prealabila”, a spus Adrian Covasnianu, activist civic în asociatiile care militeaza pentru construirea de autostrazi.

„În intersectia Bucium – Poitiers, am observat ca erau câtiva muncitori care nici macar nu aveau un supraveghetor – politistii le spuneau sa-si strânga sculele si sa plece efectiv pentru ca nu era nimeni care sa-i coordoneze”, a povestit un alt sofer.

Reamintim ca saptamâna trecuta, luni, jumatate din arterele principale ale Iasului au fost blocate ore în sir tot în partea de sud a orasului.

Precizarile Conest:

“Compania noastra îsi doreste sa va tina la curent cu informatii importante legate de proiectul ,,Extinderea sistemului de apa si canalizare în zona metropolitana a Municipiului Iasi – zona Sud – Lot 1″.

În perioada 20 noiembrie 2023 si 22 decembrie 2023, vor fi impuse restrictii de trafic pe strada Trei Fântâni, tronsonul cuprins între intersectia cu soseaua Bucium si Raul Vamasoaia, din cauza lucrarilor pentru aductiunea de apa a proiectului mentionat.

Lucrarile vor afecta partea carosabila, ocupând banda destinata sensului de circulatie str. Trei Fântâni catre sos. Bucium. Pentru a minimaiza inconvenientele, va rugam sa luati în considerare urmatoarele restrictii de trafic:

– Accesul de pe soseaua Bucium si bulevardul Poitiers pe strada Trei Fântâni va fi interzis. Conducatorii auto sunt încurajati sa foloseasca varianta ocolitoare: bulevardul Socola → strada Bucium → Calea Chisinaului → bulevardul Virgil Sahleanu catre soseaua Iasi – Tomesti.

– Circulatia rutiera pe sensul de mers din directia Tomesti – str. Trei Fântâni catre intersectia cu sos. Bucium va fi dirijata pe contrasens.”

Citește toată știrea

Cozi uriaşe pe şoseaua Bucium. Se blochează iar jumătate de oraş? – FOTO
Publicitate