Publicitate

Mai multi turisti care se aflau pe o plaja din Australia au avut parte de scene uimitoare când o pasare rara, considerata „cea mai periculoasa din lume”, a iesit din mare si a venit aproape de ei.
Initial, acestia au crezut ca este vorba despre o testoasa sau un rechin. Pe masura ce animalul a început sa se apropie de tarm, oamenii au început sa îl filmeze.

De la distanta, doar capul si gâtul animalului sunt vizibile, dar când a ajuns la mal, si restul corpului sau închis la culoare a devenit vizibil, conform Miami Herald, preluat de stirileprotv.ro.

Animalul filmat este un cazuar, potrivit Departamentului pentru Mediu si Stiinta din Queensland. Este o specie de pasare de mari dimensiuni, nezburatoare, specifica padurii tropicale australiene.

Aceste pasari pot ajunge la o înaltime de aproximativ 2,5 metri si la aproximativ 167 de kilograme si pot avea un comportament „imprevizibil”, conform sursei citate.

Datorita marimii, fortei si ghearelor în forma de pumnal, cazuarii sunt considerati „cea mai periculoasa pasare din lume”.

„Cazuarii pot înota si vor intra în apa pentru a trece de pe o parte pe alta a unui râu sau daca se simt amenintati de câinii domestici sau de un alt cazuar cu care este implicat într-o disputa teritoriala”, a declarat Stephen Clough, de la Departamentul pentru Mediu si Stiinta din Queensland.

„Nu stim sigur cât timp a stat acest animal în apa sau de ce s-a dus sa înoate, dar imaginile sunt uimitoare”, a mai spus Clough.

Doar 4.000 de cazuari ar mai exista în Queensland, pe masura pierderii habitatului lor natural. De asemenea, multe exemplare mor lovite de masini sau ucise de câini.

Citește toată știrea

Creatura uimitoare filmată când iese din ocean. Este „cea mai periculoasă din lume”
Publicitate