Publicitate

Suspectii în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner ”au planuit din timp savârsirea faptelor”, s-au deplasat dintr-un judet în altul si au intrat noaptea în imobil, purtând cagule si manusi, arata procurorii sibieni în rechizitoriul prin care au propus arestarea preventiva în lipsa a suspectilor. 
În plus, acestia s-au înarmat cu un pistol si au avut asupra lor o funie. Au plecat pe jos din imobil, cunoscând unde sunt camere de luat vederi, ceea ce arata o ”pregatire infractionala temeinica”.

Procurorii sibieni arata, în rechizitoriul prin care au propus arestarea preventiva în lipsa a celor trei suspecti în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, ca ”fapta pentru care se efectueaza urmarirea penala a fost savârsita de catre trei persoane care au planuit din timp savârsirea faptelor, s-au deplasat dintr-un alt judet cu un autoturism apartinând altei persoane si au patruns initial într-un imobil parasit situat vis a vis de imobilul victimei de unde au supravegheat locuinta victimei mai multe nopti înainte de actiona”.

”Patrunderea a fost facuta pe timp de noapte de catre cei trei inculpati care au purtat cagule si manusi pentru a nu fi identificati  si a nu lasa urme. Dupa patrunderea în curte, inculpatii au dezactivat iluminarea partila a curtii pentru a nu fi observati. Mai mult, acestia s-au înarmat cu un pistol cu care au amenintat victimele si au avut asupra lor o funie pentru imobilizarea victimei Kreiner Adrian prin legarea acesteia de mâini si de picioare la spate, în pozitia barca. De asemenea, cei trei inculpati au exercitat acte de violenta extrema asupra victimei pe care au asfixiat-o si au lovit-o în mod repetat”, se mai arata în rechizitoriu.

Procurorii arata ca inculpatii au sustras bunuri de valoare considerabila (peste 200.000 euro) usor valoricabile, respectiv 16 ceasuri, ”dupa care au parasit imobilul victimei si au urmat pe jos un traseu prestabilit, stiind unde se afla camerele de supraveghere din zona, aspect ce denota o pregatire infractionala temeinica si o periculozitate deosebita a inculpatilor”.

”Inculpatii au actionat conform unui plan bine stabilit si exista date ca acestia ar fi parasit tara în scurt timp  de la comiterea faptelor”, se mai arata în documentul citat.

Procurorii atrag atentia ca ”natura faptelor omor calificat si tâlharie calificata si modalitatea concreta de comitere, care a fost descrisa anterior, coroborate cu antecedentele penale ale inculpatilor si cu faptul ca acestia se sustrag urmaririi penale, constituie elemente suficient pentru contrabalansarea lipsirii inculpatilor de atributul libertatii fizice depline, iar probele existene la dosar sunt suficiente pentru a elimina riscul unei decizii arbitrare în cauza”.

Procurorii apreciaza ca cei trei barbati ”prezinta o evidenta atitudine antisociala, un grad ridicat de periculozitate, precum si o totala desconsiderare a relatiilor sociale a caror protejare se urmareste prin incriminarea infractiunii de omor, putându-se aprecia ca, în viitor, comportamentul acestora se va mentine pe un traseu cu valente sociale negative”.

”De asemenea, trebuie avut în vedere ca cercetarea inculpatilor într-o alta stare decât cea a arestului preventiv este de natura sa induca o rezonanta sociala negativa în rândul opiniei publice, fiind necesar ca în astfel de situatii organele judiciare sa procedeze la luarea unor masuri prompte si eficiente, pentru a se putea reda încrederea în siguranta colectiva”, au mai transmis procurorii.

Magistratii Tribunalului Sibiu au admis propunerea de arestare preventiva, cei trei suspecti fiind dati în urmarire internationala.

Doi dintre ei au fost prinsi – unul în Irlanda de Nord si altul în Scotia.

Citește toată știrea

Crima de la Sibiu – Suspecţii au plănuit temeinic şi din timp săvârşirea faptelor
Publicitate