Publicitate

Rusii ucid metodic civili în Ucraina. Organizatia Amnesty International a anuntat vineri ca strânge dovezi conform carora trupele ruse au comis crime de razboi în Ucraina, atunci când au ocupat o zona din apropierea capitalei Kiev în februarie si martie, transmite Reuters.
De asemenea, civilii au suferit abuzuri precum acte de tortura din partea fortelor ruse în regiunea Kiev în primele etape ale invaziei lansate de Kremlin pe 24 februarie.

„Acestea nu sunt incidente izolate. Ele sunt parte a unui tipar din orice loc unde fortele ruse au detinut controlul într-un oras sau sat”, a declarat Donatella Rovera, consilier în cadrul Amnesty International pentru raspunsul la crize, într-o conferinta de presa la Kiev.

Citeste si: Putin refuza sa ofere scuze publice dupa declaratia lui Lavrov conform careia Hitler avea origini evreiesti. Kremlinul considera Polonia „o sursa de amenintare”

Informatiile colectate de Amnesty International „pot fi utilizate, speram, pentru tragerea la raspundere a autorilor, daca nu astazi, într-o zi din viitor”, a spus ea.

Rusia, care îsi numeste invazia în Ucraina drept „operatiune speciala pentru denazificarea” tarii vecine si pentru dezarmarea ei, neaga ca fortele sale au comis abuzuri.

Mai mult, pe defpat.ro

Citește toată știrea

Crimele de război ruse în Ucraina „nu sunt incidente izolate, ci un tipar”, spune Amnesty International
Publicitate