Publicitate

Petru Movila nu mai este membru al partidului, a spus presedintele PMP. Incidentul din biroul lui Movila trebuie sa devina o tema nationala, a adaugat el. Cealalta tabara a replicat printr-un comunicat ca declaratiile lui Diaconescu „nu au niciun efect”
„Sub presedintia mea, Partidul Miscarea Populara nu va fi oferit cadou la nimeni si nu va reprezenta accesoriu la gentuta niciunui partid politic. Nu am acceptat si nu voi accepta pozitia de fatada în spatele careia sa se manifeste fosgaiala unora sau altora în speranta de a se lipi de un loc în viitor. Cozile îmbârligate pe sub masa, mai ales la nivel local, reprezinta o amenintare la ceea ce înseamna sanatatea sistemului politic românesc“. Declaratia a fost facuta ieri de presedintele PMP, Cristian Diaconescu, la sfârsitul unei vizite la Iasi. Amintim ca sefia partidului este revendicata de europarlamentarul Eugen Tomac, reales în cadrul unui congres considerat nestatutar de catre Cristian Diaconescu.

Cititi si: City-managerul Iasului, acuzat ca a strâns de gât un fost coleg. Ce raspunde el?

Întrebat când urmeaza sa aiba loc alegeri pentru alegerea conducerii filialei iesene a PMP, Diaconescu a raspuns ca decizia este locala. „Nu merg pe ideea de a impune ceva de la Bucuresti. Am toata încrederea în aceasta organizatie”, a spus el. Dupa ce a fost înlocuit de la sefia filialei iesene, Petru Movila si-a pierdut si calitatea de membru de partid, a precizat liderul PMP. „Nu a fost o decizie disciplinara. Dl. Petru Movila încalca o prevedere a statutului, ca si alti colegi ai domniei sale: a fost prezent pe doua motiuni. Nu a avut curajul si barbatia politica, daca si-a dorit sa schimbe presedintele, sa-si dea demisia din motiunea care a fost aprobata odata cu presedintele”, a precizat Cristian Diaconescu.

Un comunicat al celeilalte tabere, semnat de Eugen Tomac, sustine ca, dimpotriva, „dl. Cristian Diaconescu, alaturi de cei care îsi atribuie functii de conducere în PMP Iasi, nu mai sunt membri ai partidului, fiind exclusi de forurile competente. Prin urmare, declaratiile lor nu au niciun efect”.

Despre incidentul petrecut saptamâna trecuta în biroul city-managerului Petru Movila, Cristian Diaconescu a spus ca se asteapta sa devina o tema nationala. Pe de alta parte, el a cerut ca institutii precum ANAF sa nu fie folosite „în ideea de a regla conturi politice într-un partid sau altul”.

Presedintele Diaconescu a evaluat organizatia locala a partidului si alte câteva din judet. Liderul PMP a fost si în Vama Sculeni, salutând eforturile celor care îi întâmpina pe refugiatii ucraineni. El a avertizat ca „situatia este foarte fluida în Ucraina, vectorul strategic spre Odesa nu a fost abandonat de Moscova, Moldova se afla într-o situatie dificila si ca, din aceasta perspectiva, posibilitatea de a ne confrunta cu un nou val migrator este foarte mare”.

Într-o întâlnire cu jurnalistii ieseni, Cristian Diaconescu s-a referit si la proiectele mari de infrastructura, mentionând ca autostrada (A7) „spre Focsani, spre zona dumneavoastra, nu este în acest moment o perspectiva certa”.

Cititi si: ÎI fuge lui Petru Movila pamântul de sub picioare? Mai ramâne city-manager? Conducere bicefala la PMP

Citește toată știrea

Cristian Diaconescu la Iaşi: PMP nu va fi accesoriu la gentuţa niciunui partid politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate