Publicitate

Sâmbata, 25 iunie, cei 1.540 de absolventi care au terminat studiile de medicina, medicina dentara, farmacie si bioinginerie la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi au depus Juramântul lui Hipocrat. 
„Sunteti o promotie speciala (…) Sunteti promotia cu care am trecut prin complicata perioada a pandemiei, promotia care s-a adaptat la învatamântul online, care nu a ezitat sa faca voluntariat în lupta împotriva virusului SARS‑CoV‑2 – poate cea mai curajoasa promotie din ultimii ani, poate cea mai pregatita sa faca fata provocarilor ce vor veni. De aceea, astazi, ma uit la voi cu multa încredere: Viitorul medicinei este pe mâini bune!”, le-a transmis studentilor prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF, într-un discurs sustinut pe scena amplasata în fata universitatii.

Si decanii facultatilor universitatii au transmis mesaje pline de încarcatura pentru absolventi, considerând, la unison, si acestia ca viitorul medicinii se afla pe mâini bune. Evenimentul de sâmbata a început de la ora 10.00 si a tinut pâna dupa-amiaza târziu, sefii de ani fiind cei care au strigat catalogul pentru înmânarea diplomelor.

„Aveti pregatirea necesara unor buni specialisti si capacitatea de a reusi în viata. În spatele absolvirii voastre sta multa munca. Nu doar din partea dumneavoastra, ci si din partea parintilor vostri, care au facut multe sacrificii ca voi sa ajungeti aici”, le-a transmis prof.dr. Ioana Lacramioara Serban, decanul Facultatii de Medicina.

Prof. univ. dr. Anca Galaction, decanul Facultatii de Bioinginerie Medicala, a deschis cursul festiv al facultatii. „Daca acum câtiva ani paseati sfiosi în Facultatea de Bioinginerie Medicala, acum ati parcurs o facultate care v-a permis sa dati frâu libera imaginatiei. O facultate progresista, care v-a aratat care va sunt sansele, care v-a deschis un drum, deoarece variantele de dezvoltare pe care vi le ofera Bioingineria si Balneofiziokinetoterapia sunt extrem de largi”, a spus aceasta.

Ministrul Educatiei, prof.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, a transmis un mesaj absolventilor UMF Iasi, atât în româna, cât si în engleza si franceza, „pentru a celebra caracterul cosmopolit al studiilor medicale de la Iasi”, în timp ce presedintele Senatului UMF Iasi, prof.dr. Irina Draga Caruntu, le-a spus tinerilor ca absolvirea e prima zi a maturitatii si ca generatia lor reprezinta o noua carte de vizita a UMF Iasi.

La finalul ceremoniei, actrita Medeea Marinescu le-a vorbit absolventilor despre arta de a fi medic, despre faptul ca a fi medic este o profesie vocationala. „Nu cred ca te poti face medic, sau actor, sau regizor, pentru ca asa vor parintii sau te gândesti ca asa o sa ai succes, ca o sa fii recunoscut pe strada. Vei fi toata viata profund nefericit”, le-a spus actrita celor prezenti. 

Citește toată știrea

Cu ce mesaje au plecat în lume cei 1.540 de absolvenți de la Medicină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate