Publicitate

Strainii sunt gata sa dea 200 euro pe un litru de tuica de prune, potrivit portalului amazon.com. Pretul este unul exorbitant, dar tuica în cauza are o poveste.
În România, pretul tuicii a ajuns unul derizoriu. În multe zone, nu ai cui sa vinzi pentru ca toata lumea produce acasa. Asa ca, litrul nu se da cu mai mult de 20 de lei, atunci când ai la cine.

Alteori, oamenii prefera sa bea alcool prost de la cârciuma unde au cu cine sta de vorba.

În comert, la supermarket, tuica mai „rasarita” se da cu 80-90 de lei. Pe amazon.com, poate cel mai mare portal unde se fac vânzari în Occident, tuica si palinca din Ardeal se vând la preturi exorbitante.

Spre exemplu, o sticla de 700 de ml de tuica de pruna se vinde cu 128 de euro cu toate taxele. Palinca se vinde un pic mia ieftin la 102 de euro cu toate taxele incluse.

Zetea Transilvaniei – tuica este un rachiu de prune 100- natural, care se obtine dupa o formula proprie prin distilarea prunelor. Culoarea naturala a rachiului este creata exclusiv prin depozitare. Nu i se adauga niciun aditiv. Încercati rachiul românesc de înalta calitate, scriu cei care vând aceasta bautura. Citeste articolul complet pe newsweek.ro.

Citește toată știrea

Cum au ajuns străinii să dea 200 euro pe litru de țuică de prune. Ce o face atât de scumpă
Publicitate