Publicitate

Echipa de implementare VAR în România face precizari dupa meciul FCSB – FC Universitatea Craiova 1948, subliniind ca sistemul mai are nevoie de anumite reglaje din punct de vedere tehnic, informaza frf.ro.
„Referitor la faza din minutul 53, când s-a verificat abaterea comisa de Dawa în propriul careu, semnalul a intrat pe monitorul VAR de la marginea terenului înainte de a se comuta pe imaginile care trebuiau sa vina din masina VAR. Astfel, pentru câteva secunde, pe monitor s-au vazut imaginile din transmisiunea TV.

Din punct de vedere tehnic, înca mai sunt necesare anumite reglaje. Împreuna cu partenerii responsabili de partea tehnica si administratorii stadioanelor, echipa de implementare VAR în România face toate eforturile pentru a se rezolva aceasta situatie”, scrie frf.ro.

Sistemul VAR implementat în România este unul care îndeplineste toate criteriile FIFA. De asemenea, instruirea arbitrilor si a tehnicienilor VAR s-a facut conform indicatiilor FIFA si sub supravegherea FIFA, precizeaza frf.ro.

Digisport.ro scrie ca partida dintre FCSB si U Craiova 1948 a avut parte de o faza complicata pentru centralul partidei Adrian Cojocaru. Ros-albastrii se aflau în avantaj pe tabela de scor dupa reusita din minutul 47 a fundasului Joonas Tamm, însa în minutul 58, oltenii au restabilit egalitatea dupa o faza la care Cojocaru a apelat la sistemul VAR. La o faza periculoasa pentru FCSB, în interiorul careului lui Stefan Târnovanu, Dawa a încercat sa îl deposedeze pe Duarte, însa fundasul ros-albastrilor l-a calcat pe glezna pe fundasul de la U Craiova 1948.

Risto Radunovic a reusit sa degajeze balonul, dar centralul Adrian Cojocaru a oprit jocul. Acesta a mers la monitorul VAR pentru a analiza mai bine faza, însa sistemul de arbitraj video a avut din nou probleme. În prima instanta, operatorul nu a putut sa puna pe ecran o reluare potrivita, însa dupa mai multe încercari, acesta a reusit. La un moment dat, chiar, Cojocaru se vedea pe sine la monitorul VAR.

Revenit pe gazon, Cojocaru i-a aratat cartonasul galben lui Dawa si a aratat spre punctul cu var. Andrea Compagno a profitat la maxim de ocazie si a transformat lovitura de pedeapsa.

Citește toată știrea

Cum explică echipa de implementare VAR momente penibile de la meciul FCSB – FC U Craiova 1948

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate