Publicitate

Orice CEO de succes îti va spune ca oamenii pe care îi angajezi în compania ta pot fie sa îti distruga afacerile, fie pot sa ti-o salveze. Importante sunt, asadar, trasaturile dupa care se uita un manager la un candidat care se prezinta la angajare. Cum identifici de la interviu ce abilitati are candidatul respectiv si cum te convingi ca el este cel mai potrivit sa ocupe functia respectiva?
Elon Musk spune ca nu este relevanta scoala pe care o ai, ci nivelul tau de educatie.

Nu este nevoie nici macar sa ai o facultate, nici macar un liceu.

În schimb, miliardarul cauta „dovezi ale unei capacitati exceptionale” atunci când vine vorba de angajare.

„Daca exista un palmares de realizari exceptionale, atunci este probabil ca acest lucru sa continue în viitor”, a spus CEO-ul Tesla în timpul unui interviu, în 2014.

Cum stie Elon Musk ca nu minti la un interviu cu el

Problema este ca oricine poate spune ca este cel mai bun în ceea ce face, dar poate fi greu, ba chiar uneori imposibil sa stie daca spun adevarul.

Din fericire, Elon Musk si-a dezvaluit „trucul” la World Government Summit în 2017. El îi pune fiecarui candidat pe care îl intervieveaza aceeasi întrebare: „Spune-mi despre unele dintre cele mai dificile probleme la care ai lucrat si cum le-ai rezolvat”.

Metoda lui Musk se bazeaza pe ideea ca cineva care face o afirmatie falsa nu va avea capacitatea de a o sustine în mod convingator, asa ca vrea sa-i auda vorbind despre modul în care au lucrat printr-o problema spinoasa, pas cu pas, scrie CNBC.

Cât de eficienta e strategia lui Elon Musk

Un studiu publicat în Journal of Applied Research in Memory and Cognition, în decembrie 2020, a descoperit mai multe abordari ale depistarii mincinosilor pe baza unei tehnici de intervievare din cadrul interviurilor. Respectivul studiu sustine eficacitatea a ceea ce Musk face de ani de zile, prin modul în care îi abordeaza pe cei care vin sa sustina un interviu cu el.

O astfel de tehnica, numita „Gestionarea informatiilor asimetrice” este conceputa pentru a oferi unui intervievat un mijloc clar de a-si demonstra nevinovatia sau vinovatia investigatorului, oferind informatii detaliate.

Cody Porter, unul dintre autorii studiului si Senior Teaching Fellow de la Universitatea din Portsmouth au descoperit ca cei care spun adevarul încearca de obicei sa-si demonstreze inocenta si ofera în mod obisnuit informatii mai detaliate ca raspuns la astfel de instructiuni.

„În schimb, mincinosii doresc sa-si ascunda vina. Aceasta lucru înseamna ca este mai probabil sa retina strategic informatii ca raspuns la metoda de `Gestionare a informatiilor asimetrice`. Presupunerea lor aici este ca furnizarea mai multor informatii va face mai usor pentru intervievator sa-si detecteze minciuna, asa ca, în schimb, ofera mai putine informatii”, a mai explicat Cody Porter.

De asemenea, studiul a constatat ca utilizarea metodei utilizate de miliardarul american poate creste probabilitatea detectarii mincinosilor cu aproape 70-. Aceasta este o veste buna pentru Elon Musk, dar si pentru alti manageri care adopta aceasta strategie bazata pe stiinta.

Asa cum a spus Elon Musk în interviul din 2014, ceea ce vrea cu adevarat sa stie este daca un candidat a rezolvat cu adevarat problema pe care pretindea ca a rezolvat-o.

Sursa: wall-street

Citește toată știrea

Cum îi „miroase” Elon Musk pe mincinoșii care vin la un interviu pentru job

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate