Bucataria este un spatiu destul de iubit de foarte multe persoane, si cel mai probabil, si pentru tine este la fel. Gândeste-te doar la momentele în care, desi ai stat sa gatesti si erai frânt de oboseala, ti-ai pus castile, ti-ai pus playlist-ul preferat si te-ai distrat de minune mixând ingredientele, dar si piesele. Ai mai putea sa te gândesti si la diminetile în care iei micul dejun si îti bei cafeaua, înainte de a merge la munca. Parca aceste momente în bucatarie îti schimba starea de spirit si îti dau o anumita energie. Asa ca, precum restul camerelor de la tine din casa, nici bucataria nu este de neglijat atunci când vine vorba sa îti alegi cele mai potrivite obiecte pentru a o face sa fie pe gustul tau.
Acum, te întrebam, oare cine este regele din bucatarie? Cine e cool si are grija de toate alimentele tale? Exact, este chiar frigiderul, care este acest mare gardian al alimentelor tale. El are grija ca ele sa ramâna proaspete si reci pentru multa vreme. Si, având în vedere ca ne aflam în secolul vitezei si tehnologiile noi reusesc sa ne usureze viata din ce în ce mai mult, nici frigiderele nu s-au lasat mai prejos. Asa ca, frigiderele au ajuns sa îti impacteze în mod pozitiv stilul de viata.
Si la cât de repede se schimba tehnologiile si tendintele din piata, înainte de alegerea unui frigider, ai nevoie de o cercetare si o documentare amanuntita. Nu poti doar sa te uiti pe internet, sa pui degetul pe frigiderul care îti place si sa îl comanzi pe acela. Asa ca, daca planuiai sa îti schimbi frigiderul si nici nu stiai de unde sa începi, îti recomandam sa citesti în continuare articolul de astazi în care îti dam câteva sfaturi si vorbim despre diferite tipuri de frigidere si cum sa le alegi.
De ce sa tii cont atunci când alegi un frigider?
În primul rând, atunci când alegi orice aparat electrocasnic, trebuie sa gândesti pe termen lung. Cum faci mai exact asta? Verifici clasa energetica . Asa ca, atunci când îti alegi un frigider nou, trebuie sa nu faci rabat de la calitate si chiar daca gasesti un frigider mai ieftin, dar cu o clasa energetica inferioara, ar trebui sa mai astepti. Desi mai salvezi niste bani pe moment, în timp vei pierde mult mai multi pe factura de la curent. Clasa energetica a unui aparat electrocasnic, inclusiv a frigiderelor, este notata cu litere de la A la D. Clasa A este va consuma cea mai putina energie, iar clasa D va consuma cea mai multa.
Dupa clasa energetica, ar trebui sa te mai ghidezi dupa tehnologia de congelare si de racire pe care o are frigiderul. Si aici ai de ales fie un frigider cu racire statica, fie unul cu racire de tip No Frost. Frigiderul cu racire statica este ceva mai simplu, iar racirea se face prin peretele din spate al frigiderului, la intervale deja definite de timp, la fel si dezghetarea. Si frigiderul cu tehnologie No Frost este ceva mai nou, iar racirea se face prin miscarea curentilor de aer rece si uscat, astfel frigiderul nu va produce gheata.
Si, în ultimul rând, frigiderele trebuie alese si din punct de vedere practic, asa ca trebuie sa te uiti la volum si la dimensiunile exterioare ale acestora. Înainte de a-l cumpara asigura-te ca va avea loc la tine în bucatarie, ca este destul de încapator în cazul în care ai o familie numeroasa si ca are mai multe spatii de depozitare si compartimente suficiente.
Tipuri de frigidere
Acum ca am vorbit de ce trebuie sa tii cont atunci când îti alegi frigiderul, acum trebuie sa cunosti si câteva tipuri de frigidere. Cum altfel sa stii sa le alegi, daca nu prea stii la ce sa te uiti?
Frigiderul cu o usa sau doua este cel mai popular si clasic model. Este modelul standard pe care îl cunoaste toata lumea. Sunt cele mai ieftine frigidere si este potrivit pentru cei care consuma doar alimentele proaspete si care nu prea au multe de depozitat.
Urmeaza un frigider side by side care este o varianta ceva mai scumpa si mai mare. Ce este el? Este un frigider normal, care are doua usi alaturate. O usa este pentru frigider, iar cealalta este pentru congelator. Acest frigider este potrivit pentru cei cu familii numeroase, deoarece ai mult mai mult spatiu în frigider si în congelator, si îti poti organiza mai bine lucrurile.
Urmatorul de pe lista este frigiderul incorporabil. Si, dupa cum îi spune si numele, îl poti integra în mobilierul de bucatarie, lucru care îl face sa ramâna si sa nu îti strice privelistea în cazul în care doreai o bucatarie fara prea multe elemente la vedere. Este o varianta potrivita inclusiv pentru bucatariile mai mici.