Publicitate

Atunci când ne amenajam locuinta, prioritizam camerele importante si tindem sa lasam spre final spatiile precum balconul sau terasa. Deseori ajungem sa le ignoram ani la rândul pâna când se transforma într-un spatiu de depozitare sufocat de lucruri nesemnificative. Va propunem sa schimbati fata balconului dvs. si sa-l transformati într-o zona de relaxare în care poti petrece clipe frumoase, în special în sezonul cald. Iata câteva idei utile. 
În primul rând, sa nu uitam ca balconul este legatura noastra cu exteriorul, asa ca hai sa-i oferim o amenajare care sa ne apropie mai mult de natura si de verde. Cel mai simplu mod prin care poti face asta este sa aduci mai multe plante în balcon. Pentru ca amenajarea sa fie mai variata, alege plante de marimi diferite.

Mergi în magazinele de specialitate si cere consultanta astfel încât ceea ce vei achizitiona sa fie si potrivit pentru exterior dar sa tina cont si de orientarea balconului tau, pentru ca unele plante vor multa lumina, pe când altora, soarele puternic al dupa-amiezii s-ar putea sa le dauneze. Cu o selectie atenta, vei putea contura un colt verde pe care sa-l admiri în fiecare dimineata când îti bei cafeaua.

Dar, ca sa te bucuri de balcon în întregime ai nevoie si de mobilier. În functie de dimensiuni, vei alege si piesele pe masura. O masa cu 2 scaune pliante, o bancuta cu loc de depozitare, câteva perne colorate moi si confortabile vor schimba balconul din spatiu de depozitare într-unul perfect pentru relaxare. O alta varianta comoda este aceea a unor bancute asezate în forma de L care sa înlocuiasca scaunele.

Pervazul sau balustrada le poti folosi pentru mici decoratiuni care sa aduca un strop de stil amenajarii. În aceeasi masura se poate utiliza si unul din peretii balconului: suport pentru plante mai mici sau agatatoare, lumânari, felinare sau alte decoratiuni preferate.

Daca balconul tau este deschis, poti opta ca pe timpul verii sa adaugi perdele albe, diafane sau jaluzele care sa te protejeze de soare. În plus, vor da o nota de vacanta, precum baldachinele de la malul marii sau terasele mediteraneene scaldate din belsug cu lumina.

Precum întreaga casa si balconul tau poate primi un decor diferit în functie de sezon. Adapteaza decoratiunile si te poti bucura de o atmosfera în ton cu anotimpul; festiv de sarbatori si îmbelsugat cu fructe si flori de sezon pe timpul toamnei când înca te mai poti bucura de zile placute la exterior.

Acorda atentie si pardoselii din balcon. Cu covorase si carpete colorate sporesti senzatia de confort, iar cu o pardoseala din lemn (pe care ar trebui sa o lacuiesti periodic pentru a o proteja de intemperii si uzura) aduci un plus de stil unui spatiu cu potential din casa ta.

 

Citește toată știrea

Cum să pui în valoare spațiul din balcon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate