Publicitate

Pandemia de Covid si razboiul din Ucraina au aruncat „în aer” preturile la combustibil nu doar în România, ci în toata lumea.
Jurnalistii de la Libertatea au facut harta preturilor la carburanti, bazate pe ultimul raport prezentat de Comisia Europeana, care a inventariat preturile înregistrate în statele UE la 13 iunie, constatând ca în tara noastra pretul benzinei e cu 15,6- mai mic fata de media europeana, în vreme ce la motorina diferenta este de 12,3-.

Potrivit sursei citate, în regiune, au preturi mai mici Ungaria – care are pret plafonat de catre Guvern doar pentru locuitorii acestei tari, Bulgaria – care avea traditional preturi mai mici decât tara noastra, dar si Polonia.

În Grecia – destinatie obisnuita de vacanta pentru români, benzina are unul dintre cele mai mari preturi din Uniunea Europeana, 2,4 euro, peste cele din Franta (2,13 euro), Germania (2 euro), Spania (2,11) si Italia (2,01), mai arata sursa citata.

Spre exemplu, în Ungaria, la data amintita, pretul unui litru de benzina era echivalentul a 1,2 euro, în vreme ce în România era de 1,72 de euro.

Mai mult, pe ebihoreanul

Citește toată știrea

Cum stă România pe harta prețurilor la carburanți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate