Publicitate

Meteorologii au actualizat avertizarea de vânt puternic si au emis, sâmbata, un cod galben, valabil pentru ziua de duminica.
”În sudul Moldovei, estul Munteniei si în Dobrogea vor fi intensificari ale vântului, cu rafale de 60…80 km/h. Pe litoral si în bazinul vestic al Marii Negre vor fi intensificari sustinute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h”, anunta ANM.

Avertizarea anterioara emisa de ANM – cod galben si cod portocaliu – este valabila pâna duminica, la ora 10.00. ANM a emis o avertizare Cod galben, valabila de sâmbata, de la ora 8.00, pâna duminica, la ora 10.00, vizând cantitati însemnate de precipitatii, ninsori si intensificari ale vântului.

”În jumatatea estica a teritoriului si la munte vor fi precipitatii însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp si izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub forma de ninsoare la munte si predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei si în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zapada, local consistent. În Dobrogea si în Muntenia vor fi ploi si trecator, în noaptea de sâmbata spre duminica (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapovita si ninsoare. Vântul va prezenta intensificari în sud-vestul, estul si sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpatii Moldovei si de Curbura, precum si la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depasi 60…80 km/h”, au aratat meteorologii.

Codul galben vizeaza judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Prahova, Giurgiu, Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, municipiul Bucuresti si zona de munte a judetelor Hunedoara si Gorj.

Pe parcursul zilei de duminica, vântul va continua sa aiba intensificari în sud-estul tarii si la munte. O avertizare Cod portocaliu privind intensificari sustinute ale vântului, viscol, vizibilitate redusa sub 50 de metri va fi în vigoare de sâmbata, de la ora 14.00, pâna duminica, la ora 10.00, pe anumite zone din Carpatii Meridionali si în Carpatii de Curbura.

Aici, vor fi intensificari sustinute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge si va fi viscol, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m. O alta avertizare Cod portocaliu – intensificari sustinute ale vântului va fi în vigoare de sâmbata, de la ora 18.00, pâna duminica, la ora 10.00, în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea si bazinul vestic al Marii Negre.

În aceste zone, vor fi intensificari sustinute ale vântului cu rafale în general de 85…90 km/h, iar în bazinul vestic al Marii Negre, de peste 100 km/h.

Cele doua avertizari Cod portocaliu vor viza judetele Galati, Vrancea, Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea si, partial, Covasna, Brasov, Prahova, Dâmbovita, Arges, Sibiu, Vâlcea si Alba.

În zona municipiului Bucuresti, de vineri, de la ora 20.00, pâna sâmbata, la ora 8.00, cerul va avea înnorari si temporar va ploua, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 6…7 grade.

De sâmbata dimineata pâna duminica, la ora 10.00, cerul va fi noros si va ploua (cantitati de apa de 15…20 l/mp), iar în a doua parte a noptii, trecator vor fi precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vântul va avea intensificari mai ales seara si noaptea cu rafale de 50…55 km/h. Temperatura maxima, mai coborâta decât în ziua anterioara, se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minima va fi de 2…3 grade.

Citește toată știrea

Cum va fi vremea în următoarele două zile. Prognoza actualizată
Publicitate