Publicitate

Un cuplu suspect de tentativa de furt a fost arestat dupa ce politia a gasit în cautarile din Google de pe telefonul mobil ”cum sa deschizi o fereastra încuiata”.
Jordan Malcom-Taylor, 28 de ani, si Nikisha Hosten, 22 de ani, planuisera sa sparga o proprietate din Virginia Water, Surrey, Anglia, în 2020. Ei au fugit, dupa de au fost surprinsi de proprietar si nu au mai furat nimic.

Politia i-a prins, iar în telefonul lui Hosten au gasit cautari pe Google, de genul ”Ce sa faci cu 3 milioane de lire sterline”, ”De unde sa iei o arma” si ”Cum sa deschizi o fereastra încuiata”, potrivit The Independent.

Cercetarile ulterioare au aratat ca cei doi au fost surprinsi de o camera de supraveghere în timp ce faceau vizite de recunoastere în zona.

Cei doi au fost judecati si condamnati pentru tentativa de furt calificat si detinere de arma de foc improvizata, fiind condamnati la 9 ani si 9 luni de închisoare – Malcom-Taylor, în timp ce Hosten a primit 11 ani.

În timpul procesului, juratii au aflat cum cei doi au cautat o casa potrivita în care sa intre pentru a fura în saptamânile dinaintea operatiunii esuate.

Astfel, cei doi s-au decis asupra unei proprietati din Virginia Water, zona în care casele costa milioane de lire sterline. Au intrat pe proprietate printr-un gard, pe 15 aprilie 2020. Dar au fost vazuti si pusi pe fuga, apoi prinsi mai târziu de politie.

În masina lor au fost gasite doua cutite, o arma de foc artizanala si catuse, dar si câteva unelte cu care puteau sa forteze încuietori si chiar un bidon cu benzina.

Sergent Hannah Clarke, de la Politia Surrey, a spus ca este o ”usurare” ca cei doi se afla acum în spatele gratiilor. „Hosten si Malcom-Taylor planuisera sa comita o spargere violenta si au aratat un dispret înfricosator fata de victimele lor în timpul procesului. Din fericire, planurile lor au fost dejucate… Este o usurare ca sunt acum în spatele gratiilor”, potrivit Digi24.ro.

Citește toată știrea

Cuplu arestat după ce a căutat pe Google ”cum să deschizi o fereastră încuiată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate