Publicitate

„Disputata” de autoritatile românesti si de cele italiene, o ieseanca îsi va executa pâna la urma pedeapsa la Iasi. Sotia sefului unei bande de infractori, femeia îsi executase deja trei sferturi din pedeapsa în Italia. Anul trecut, italienii au cerut extradarea ei, pentru executarea unui rest de pedeapsa de un an si 4 luni. Autoritatile românesti au refuzat, femeia fiind deja cercetata penal si în România. Pâna la urma, italienii au renuntat, solicitând însa recunoasterea condamnarii, astfel încât femeia sa-si execute pedeapsa în România.
Alina Maria Ursache a fost condamnata în 2018 de Curtea de Apel din Torino la un total de 4 ani si 4 luni de închisoare pentru asociere în scopul savârsirii de infractiuni, interceptarea ilegala a comunicarilor informatice, favorizarea si exploatarea desfasurarii activitatii de prostitutie si utilizarea ilegala a cartilor de credit. Conform sentintei, femeia facuse parte dintr-un grup infractional organizat care se ocupa în special cu clonarea cartilor de credit. Ursache asigura legatura dintre membrii grupului si seful acestuia, aflat în închisoare, ocupându-se totodata de administrarea banilor furati. Tot ea controla activitatea de prostitutie a doua fete minore, în Torino. Grupul infractional participa si la activitati din sfera traficului de stupefiante, santajului si contrabandei, controlând si activitatea a patru cluburi din Torino frecventate de români.

În urma cu o luna, magistratii Curtii de Apel au aprobat solicitarea autoritatilor italiene. Ei au constatat ca infractiunile pentru care Ursache fusese condamnata în Italia se regasesc în forme similare si în Codul Penal românesc, neexistând niciun motiv pentru care femeia nu si-ar fi putut executa pedeapsa în tara. Judecatorii au dispus emiterea unui mandat de executare a pedepsei pentru restul de 1 an, 3 luni si 29 de zile ramase din condamnare. Decizia Curtii de Apel a fost constestata de Ursache, cazul intrând pe rolul Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Citește toată știrea

Curtea Supremă va decide în ce ţară îşi va termina anii de puşcărie o infractoare din Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate