Publicitate

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit miercuri mai multe zone dens populate din Afganistan si Pakistan, conform Institutului American de Geofizica (USGS). Cel putin 250 de oameni au murit si se înregistreaza sute de raniti, potrivit autoritatilor din Afganistan, citate de BBC.
Majoritatea deceselor confirmate au fost înregistrate în provincia Paktika. Alte decese au fost raportate în provinciile estice Nangarhar si Khost.

Pe retelele sociale au început sa apara fotografii cu cladiri distruse si cu oameni raniti în urma cutremurului.

Seismul s-a produs la o distanta de aproximativ 44 kilometri de orasul Khost, în sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit USGS, relateaza Agerpres.

Nu au fost raportate pagube sau decese în Pakistan imediat dupa producerea seismului.

Cutremurul a fost resimtit pe o raza de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan si India, a precizat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

Seismul a fost resimtit în capitala Afganistanului, Kabul, precum si în capitala Pakistanului, Islamabad, conform relatarilor martorilor postate pe site-ul EMSC si pe Twitter.

„Socuri puternice si lungi”, a scris pe site-ul EMSC un martor de la Kabul. „A fost puternic”, a scris un alt martor din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului.

 

Citește toată știrea

Cutremur de 6,1 în Afganistan. Cel puţin 250 de morţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate