Publicitate

Dana Nalbaru a vorbit despre fiul ei, Kadri, si capacitatile sale impresionante.
”La trei ani, a învatat în doua ore sa scrie alfabetul cu litere de mâna. La sase ani citea deja o carte pe zi, din aceea fara poze. Dupa o saptamâna, cartea aceasta de gramatica e aproape gata. La matematica, fizica, chimie si biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, putina istorie si filosofie.

Engleza a învatat singur. Încep sa ma simt depasita. Nu ma dau mare, tot caut solutii sa-l pot ajuta în nevoia lui de cunoastere. Scoala, asa cum e ea organizata, nu îl ajuta, e prea avansat pentru vârsta pe care o are si nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place sa stea între multi oameni.

Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învatare absolut uriasa. Vorbesc cu el despre viata si Dumnezeu si ma rog sa primesc întelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul. Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e ca duhul lui e nepatat si sper sa-i ramâna mereu curat. Daca va fi asa, însa, nu depinde doar de mine, eu fac tot, ce si cât pot pentru el… Ma gândesc de multe ori ca un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai buna, dar cel mai mult îmi doresc pentru el sa fie fericit”, a scris Dana Nalbaru într-un mesaj publicat pe Instagram.

Dragos Bucur si Dana Nalbaru au împreuna trei copii, dintre care doi biologici – Sofia (16 ani) si Kadri (6 ani) – si o fiica adoptata, Roxana (9 ani).

În 2016, cei doi si-au retras fiica definitiv de la scoala si au ales pentru educatia copilului sistemul ”homeschooling”.

„Ce m-a determinat pe mine sa iau aceasta decizie? Ea. Potentialul ei. Mi-am dat seama ca sistemul de învatamânt, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie sa demonstreze în fata altora ca si cât stiu, ca si cât au învatat, este depasit de vremurile pe care le traim. Nu consider ca a învata e un lucru gresit, dimpotriva, cred ca este esentialul pentru a avea o viata frumoasa. Consider, însa, ca felul în care învata copiii în scolile din ziua de azi naste în ei o gramada de frustrari care au darul de a le distruge frumusetea interioara.

Am vrut ca ea sa nu piarda aceasta frumusete, sa o las sa se dezvolte în ritmul ei, sa capete încredere în ea însasi, sa înteleaga ca singur îti poti depasi limitele, sa învete sa faca în viata ceea ce îi place cu adevarat, sa nu-i fie teama niciodata sa o ia de la început, sa fie independenta, sa nu-i dicteze nimeni directia în viata…

Când scriu despre Sofia, nu spun ca ceilalti copii sunt mai putin buni, ca e gresit a merge la scoala, nu lovesc în profesori sau mai stiu eu ce alte interpretari ar putea cei cu rele intentii sa dea. Spun ca EA nu s-a adaptat sistemului clasic de învatamânt într-un mod armonios si ca alegerea noastra are de-a face cu felul în care sistemul a afectat în sens negativ copilul NOSTRU. Atât. Nu e mai mult. Nu e o lupta de convingere dusa cu nimen,  ci o dorinta de a ne ajuta fiica sa aiba o viata frumoasa si plina de lucruri bune”, povestea, atunci, Dana Nalbaru pe blogul sau. (dcnews.ro)

Citește toată știrea

Dana Nălbaru, despre fiul ei, Kadri: Școala nu îl ajută. E prea avansat pentru vârsta pe care o are

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate