Publicitate

David Popovici a obtinut rezultatele senzationale în complexul olimpic de la Budapesta, unul dintre cele mai moderne din Europa. Ungaria detine infrastructura necesara pentru a organiza Campionate Mondiale de Natatie ori competitii de polo la nivel mondial.
Campionatele Mondiale de natatie sunt organizate la Budapesta pentru ca tara vecina a construit o infrastructura pe care România nu o detine. Astazi, Popovici va concura la proba de 100 de metri dupa ce a reusit cel mai bun timp în semifinale. Finala va avea loc în Arena Dunarii.

Arena Dunarii a fost terminata cu 4 ani mai devreme pentru a gazdui o alta competitie la nivel mondial, în 2017, dupa ce orasul Guadalajara nu a mai putut fi gazda. Arena Dunarii a fost inclusa ca locatie pentru posibile competitii de înot daca Budapesta ar fi gazduit Jocurile Olimpice. Budapesta a pierdut competitia pentru JO 2024 care va avea loc la Paris. Capacitatea este de 8.000 de locuri. Costul a fost urias de 146 milioane de dolari.

Ce se întâmpla în România

Abia în 2021, Compania Nationala de Investitii a anuntat ca deschide unicul Complex Olimpic de Natatie din România.

Proiectul a fost finantat cu aproape 165 milioane de lei de Ministerul Dezvoltarii. Beneficiarul investitiei este unitatea administrativ-teritoriala Otopeni.

Complexul Olimpic de Natatie are sase bazine, dintre care un bazin olimpic de inot, unul de sarituri, unul de antrenament si trei de initiere si recuperare, iar cele din urma vor putea fi folosite de public atunci cand nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv va putea gazdui competitii nationale si internationale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotarile prevad vestiare pentru sportivi, sali de forta, sali metodice, saune, cabinet medical, sali de conferinte si transmisii sportive, o sala de antrenament cu o inaltime de 6 metri pentru sportivii de la sarituri.

Complexul de la Budapesta este de aproape 4 ori mai scump si are de aproape 4 ori mai multe locuri.

Citeste mai mult pe newsweek.ro

Citește toată știrea

De ce e Popovici campion la Budapesta? Ungaria a ridicat un complex olimpic de înot de 150.000.000 $

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate