Publicitate

Faptul ca liderul UDMR Kelemen Hunor jura ca îl cunoaste bine pe Viktor Orban si ca liderul de la Budapesta nu este rasist nu este suficient. Pe persoana fizica, Kelemen poate fi si cel mai bun prieten cu Orban. Ca vicepremier al Guvernului de la Bucuresti, Kelemen Hunor este un demnitar al statului român care nu poate avea o alta pozitionare decât cea a echipei din care face parte. Daca acest lucru se întâmpla, nu poate fi decât în afara.
Dupa discursul rasist, anti-UE si anti-NATO al premierului Ungariei care a adus, fara îndoiala, la Baile Tusnad retorica Kremlinului, Kelemen Hunor l-a aparat pe Viktor Orban.

„Îl cunosc de foarte mult timp pe Orbán Viktor, am discutat pe îndelete cu el de mai multe ori si sustin ferm ca Orbán Viktor nu are în el nici o picatura de rasism”, a declarat liderul UDMR pentru publicatia de limba maghiara maszol.ro.

„Suntem dispusi sa ne amestecam unii cu altii, dar nu vrem sa devenim o rasa mixta, motiv pentru care am luptat la Nándorfehérvár, de aceea i-am oprit pe turci la Viena si, daca nu ma însel, de aceea francezii i-au oprit pe arabi la Poitiers în trecut”. Aceasta declaratie a lui Orban a stârnit reactii imediate de condamnare de la Washington la Bruxelles. De la Bucuresti, presedintele Klaus Iohannis a calificat discursul premierului ungar ca inadmisibil si a cerut explicatii UDMR ai carei reprezentanti au fost la Baile Tusnad si au aplaudat interventia lui Viktor Orban.

Kelemen a avut si de aceasta data un raspuns. „Amestecul interrasial” este „un subiect de suflet”, declaratiile lui Orban au fost scoase din context si, daca ar cauta si Platon, ar putea fi calificat rasist.

Cât priveste aplauzele udemeriste, Kelemen Hunor a venit cu o teorie ilara: „e ceva firesc, daca te duci la un astfel de eveniment aplauzi si daca ai fost de acord, si daca n-ai fost de acord”.

Mai mult, pe hotnews

Citește toată știrea

De ce nu se dezice Kelemen Hunor de Viktor Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate