Publicitate

Insula Serpilor, esentiala pentru atacarea Odesei. Rusia încearca sa-si sporeasca prezenta militara în Insula Serpilor pentru a bloca comunicatiile maritime ale Ucrainei, a declarat joi într-o conferinta de presa purtatorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apararii, Oleksandr Motuzianik, citat de agentia de presa Unian. Amenintarea atacurilor cu rachete de croaziera din Marea Neagra asupra unor instalatii militare si civile din Ucraina persista în continuare, a subliniat el.
„În zona de operatiuni din Marea Neagra, ocupantii iau masuri pentru a-si creste prezenta militara în Insula Serpilor, iar în teritoriile ocupate din Ucraina pun în aplicare tactici de teroare împotriva populatiei civile”, a mentionat purtatorul de cuvânt citat.

Potrivit acestuia, scopul cresterii prezentei ocupantilor în Insula Serpilor este blocarea cailor maritime ale Ucrainei.

„Inamicul îsi consolideaza de asemenea sistemul de aparare antiaeriana pe coasta de vest a peninsulei Crimeea, în special, în zona localitatii Cernomorskoe, capul Tarhankut, unde a fost desfasurata o baterie de rachete S-300 ca parte a trei posturi de comanda”, a indicat el. Cele mai intense actiuni ale trupelor ruse se înregistreaza la ora actuala în directiile Slobojansk si Donetk, a afirmat Motuzianik.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

Citește toată știrea

De ce se dau lupte grele cu pierderi ruseşti uriaşe pentru Insula Şerpilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate